РАЗОМ ДО ЩАСЛИВОГО ЖИТТЯ!
Головна » Новини Центру

       Ми – прихильники життєвого принципу, що змінити ситуацію можна лише у випадку, коли починаєш із себе. Коли для тебе небайдужим є твій будинок, твій двір, мікрорайон, місто, країна. Ми віримо, що сильною є не та людина, яка прагне виховувати інших, а та, яка здатна виховувати себе. І тільки власний приклад є найбільш дієвим, тому в суботу, 25 квітня 2015 року, спеціалісти нашого Центру долучилися до районної толоки в Парку Дружби народів. Тепер ми маємо іменне дерево, чистий парк та більше свідомості. Сподіваємося, що кожен з Вас не залишиться байдужим до необхідності змін на краще у собі, у власному житті, у власній державі. 

Прикріплення: Картинка 1
Категория: Новини Центру | Просмотров: 556 | Дата: 28.04.2015 | Коментарі (0)

Проведення семінару-тренінгу
в бібліотеці
ім. С. Олійника

 

24 квітня 2015 року спеціалістами Центру у справах сім’ї та жінок Деснянського району міста Києва відповідно до Плану заходів у Деснянському районі міста Києва з виконання Державної програми забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2016 року спільно з працівниками районної бібліотеки ім. С. Олійника проведено семінар-тренінг на тему: «Ґендерні стереотипи» для учнів 10 класу загальноосвітньої середньої школи № 147 Деснянського району у рамках виконання програми «Підготовка молоді до сімейного життя, загального і репродуктивного здоров’я, родинного виховання» з метою формування ґендерної культури молоді та традиційних уявлень пр ... Читати далі »

Категория: Новини Центру | Просмотров: 497 | Дата: 28.04.2015 | Коментарі (0)

З представниками органів державної влади Деснянського району м. Києва проведено навчальний семінар «Нормативно-правове регулювання статусу учасників АТО та членів їх сімей»

З огляду на те, що в найближчому майбутньому планується збільшення звернень до різних установ та організацій Деснянського району м. Києва учасників АТО та членів їх родин, поглиблення знань керівного складу органів державної влади та спеціалістів є вкрай необхідним. На базі Центру у справах сім`ї та жінок Деснянського району міста Києва (далі - Центр) 20 лютого було проведено другий навчальний семінар для держслужбовців по роботі з учасниками АТО та членами їх родин: «Нормативно-правове регулювання статусу учасників АТО та членів ... Читати далі »

Категория: Новини Центру | Просмотров: 529 | Дата: 23.02.2015 | Коментарі (0)

Щорічно з 25 листопада по 10 грудня світова громадськість проводить Всесвітнюакцію «16 днів проти насильства». Понад тисячі організацій та осіб з більш як ста країн світу приймають участь у цій щорічній кампанії, що закликає до припинення усіх форм насильства над жінками. Україна приєдналася до участі у проведенні кампанії у 2000 році, мета проведення якої: створення соціального простору, вільного від ґендерного насильства та торгівлі людьми. 

04 грудня 2014 року Центром у справах сім’ї та жінок Деснянського району міста Києва спільно з Управлінням сім’ї, молоді та спорту Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації було підготовлено та проведено, з метою підвищення обізнаності населення, щодо проблеми попередження насильства, ... Читати далі »

Категория: Новини Центру | Просмотров: 650 | Дата: 16.12.2014 | Коментарі (0)

27-28 травня 2014 р. відбувся круглий стіл щодо виконання Україною Конвенції ООН щодо ліквідації всіх форм дискримінації щодо жінок. В обговоренні взяли участь представники громадськості та державних установ, які займаються питаннями рівності прав жінок і чоловіків в Україні. Захід організовали Мінсоцполітики України та Представництво Фонду народонаселення ООН.

Експерти докладно розглянули зміни у здійсненні прав жінок в нашій державі, які відбулися в останні три роки. Більшість з них констатували, що нажаль ситуація практично не змінилася, а в деяких аспектах, спостерігалося загострення проблеми. Варто зауважити, що після адміністративної реформи 2010 року, питаннями ліквідації дискримінації за статевою ознакою в нашому суспільстві майже не займалися. У вересні 2013 року, в Україні ухвалено нову трирічну Програму «Забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків», але це ... Читати далі »

Категория: Новини Центру | Просмотров: 804 | Дата: 30.05.2014

5 травня 2014 року наш заклад відвідав вікарій Київської Митрополії єпископ Ірпінський Климент, керуючий Східним київським вікаріатством. Пастирський візит відбувся на свято Жінок-мироносиць, яке православні світу відзначають за два тижні після Великодня. Цей день нагадує вірянам про жінок, які згадані в Біблії. Свято Жінок-мироносиць називають православним Жіночим днем.

В такий день варто звернути увагу на проблеми тих жінок, які постраждали від несправедливого ставлення оточуючих. Протягом багатьох років, наша соціальна установа та духівники (зокрема священикиЦеркви св. муч. Адріана та Наталії) демонстрували спосіб продуктивної для суспільс ... Читати далі »

Категория: Новини Центру | Просмотров: 747 | Дата: 16.05.2014

Напередодні Різдва та інших січневих свят співробітники та клієнти Центру у справах сім’ї та жінок Деснянського району відзначили успіхи року, що минає та побажали один одному успіхів, розуміння та примирення тепер і в майбутньому. Нагадаємо, що цього річ наша установа відзначила десятиріччя праці.

До Центру завітали наші духівники, а отець Роман прочитав молитву, в якій закликав усіх до покаяння та сповіді з нагоди Свята Різдва Христового, адже це сприяє душевному спокою. Лише від спокою в душі, а не від місця і столу залежить те, з яким настроєм людина зустрічає свята.

Працівники Центру приєднуються до цих слів та закликають до злагоди, любові та поступу задля добрих вчинків кожного, хто читає ці рядки.
Категория: Новини Центру | Просмотров: 739 | Дата: 31.12.2013

Свято в Притулку


Свята чекали всі: і дорослі і діти. Всі разом прикрашали ялинку, власноруч готували солодощі, а найменші – Оленка та Настя розучували вірші, пісні, танцювальні рухи…

Вже стало традицією, що до Притулку Центру у справах сім’ї та жінок приходить отець Роман, настоятель храму святих мучеників Адріана та Наталії. Він приходить, щоб поспілкуватись з жінками, допомогти зрозуміти, усвідомити власну проблему і розпочати її вирішувати. Адже першопричина будь-якої проблеми завжди духовного характеру.

Отець Роман зазвичай приходить з подарунками, цікавиться чим допомогти. А сьогодні – це подарунки від Святого Миколая!

Радості немає меж. Трирічна Оленка зі словами: «Тато, тато» кинулася в обійми. А Настуня цілий вечір розповідала вірші, співала пісеньки.
Розставалися переповнені враженнями, задоволені від зустрічі і з великим бажанням зустрітися знову.

Прикріплення: Картинка 1
Категория: Новини Центру | Просмотров: 760 | Дата: 24.12.2013


ДОПОВІДЬ на розширеній апаратній нараді Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації 17 грудня 2013 року з питання

«Подолання проблеми гендерного насильства як стратегія виходу із демографічної і соціальної кризи»»


Ґендерна політика – один з інструментів для розв’язання наявних соціальних проблем і підвищення якості життя населення. Вона дає можливість своєчасно реагувати на запити, інтереси та потреби окремих груп населення та через врахування цих інтересів /потреб в діяльності державних структур, органів місцевого самоврядування , бізнесу попереджувати або ліквідовувати соціальну напругу в суспільстві.

1. Вступ. Актуалізація проблеми.

Україна прагне побудувати демократичне суспільство. Створення громадянського суспільства на нових гуманітарних засадах передбачає також своїм невід’ємним складником формування гендерної культури.
А це – необхідність подолання стандартних умов тоталіта ... Читати далі »
Категория: Новини Центру | Просмотров: 2624 | Дата: 17.12.2013 | Коментарі (0)


4 грудня відбулась конференція «Впровадження ґендерних підходів у програми соціально-економічного розвитку міста Києва».

До конференц-зали Національної Академії Наук цього дня завітала велика кількість українських та міжнародних фахівців із ґендерної проблематики.


Серед гостей заходу була директор Деснянського центру у справах сім’ї та жінок Наталія Грищенко, яка отримала можливість виступити в рамках панельної дискусії щодо впровадження ґендерних підходів у соціальні проекти.



Не є випадковим, що саме представника Деснянської установи запросили для доповіді в цей день. Центр діє уже 10 років, а експериментальні прог ... Читати далі »
Категория: Новини Центру | Просмотров: 737 | Дата: 14.12.2013

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 12 13 »