РАЗОМ ДО ЩАСЛИВОГО ЖИТТЯ!
Головна » 2015 » Лютий » 23 » Проведено навчальний семінар «Нормативно-правове регулювання статусу учасників АТО та членів їх сімей»
15:50
Проведено навчальний семінар «Нормативно-правове регулювання статусу учасників АТО та членів їх сімей»

З представниками органів державної влади Деснянського району м. Києва проведено навчальний семінар «Нормативно-правове регулювання статусу учасників АТО та членів їх сімей»

З огляду на те, що в найближчому майбутньому планується збільшення звернень до різних установ та організацій Деснянського району м. Києва учасників АТО та членів їх родин, поглиблення знань керівного складу органів державної влади та спеціалістів є вкрай необхідним. На базі Центру у справах сім`ї та жінок Деснянського району міста Києва (далі - Центр) 20 лютого було проведено другий навчальний семінар для держслужбовців по роботі з учасниками АТО та членами їх родин: «Нормативно-правове регулювання статусу учасників АТО та членів їх сімей».

 Першим модулем навчального семінару була нормативно-правова складова, яка на законодавчому рівні регулює на сьогоднішній день порядок оформлення статусу учасника АТО, систематизує процес отримання пільг для самих учасників та членів їх родин. Доповідач, юрист Центру, Бєлах Л.Ф., зазначила, що кожен держслужбовець повинен знати необхідний мінімум інформації для того, щоб надати людині максимум достовірної інформації та задовольнити потреби в рамках своєї компетенції. При цьому варто орієнтуватися на те, що людина не повинна бути перенаправлена управліннями, установами та організаціями кілька разів, бо це сприяє формуванню агресивної поведінки та незадоволення державною владою. Якщо ви не можете допомогти, ви повинні знати, хто в районі допоможе людині, яка до вас звернулася. При можливості, надати і повний перелік документів, які необхідно мати із собою при зверненні до уповноваженого органу, що дозволить вирішити проблемне питання за максимально короткий термін.

Другим модулем навчального семінару був виступ заступника начальника відділу у справах інвалідів, ветеранів війни і праці та виконання регіональної програми Управління праці та соціального захисту населення Деснянського району міста Києва Русецької Т.А., з питанням практичного втілення законодавчих норм у щоденній роботі. Для учасників семінару це дало змогу з`ясувати, які протиріччя можуть виникати та як їх вирішувати на практиці. Учасникам заходу роздано перелік основних нормативних актів, що регулюють роботу з учасниками АТО та членами їх сімей, це допоможе максимально якісно надати послуги при первинному зверненні.

Ефективна робота системи державного управління залежить від кожної конкретної посадової особи, яка знає повноваження своїх колег із інших управлінь, має з ними налагоджений зворотній зв`язок, уміє вислухати того, хто звернувся, зробити оцінку потреб та в міру своїх можливостей допомогти. Віримо, що здатні достойно виконати свої повноваження на кожній конкретній ділянці роботи.

Категорія: Новини Центру | Переглядів: 526 | Додав: desncenter
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]