РАЗОМ ДО ЩАСЛИВОГО ЖИТТЯ!
Головна » 2015 » Квітень » 28 » Тренінг щодо рівності прав чоловіків та жінок
13:45
Тренінг щодо рівності прав чоловіків та жінок

Проведення семінару-тренінгу
в бібліотеці
ім. С. Олійника

 

24 квітня 2015 року спеціалістами Центру у справах сім’ї та жінок Деснянського району міста Києва відповідно до Плану заходів у Деснянському районі міста Києва з виконання Державної програми забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2016 року спільно з працівниками районної бібліотеки ім. С. Олійника проведено семінар-тренінг на тему: «Ґендерні стереотипи» для учнів 10 класу загальноосвітньої середньої школи № 147 Деснянського району у рамках виконання програми «Підготовка молоді до сімейного життя, загального і репродуктивного здоров’я, родинного виховання» з метою формування ґендерної культури молоді та традиційних уявлень про чоловіка та жінку. Адже як записано в Пекінській Платформі дій з прав жінок: «Успіхи жінок та досягнення рівності між чоловіками та жінками є питання прав людини та умовою соціальної справедливості, тому їх не можна розглядати як окреме жіноче питання. Це єдиний спосіб побудувати стабільне, справедливе та розвинене суспільство. Повноваження жінок та ґендерна рівність – передумови для досягнення політичної, соціальної, економічної, культурної, екологічної безпеки всіх народів».

Ґендерна політика – важливий напрям державної політики України. І основними напрямами ґендерної політики, які зазначені у Законі України «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків» є забезпечення рівних можливостей жінкам і чоловікам щодо поєднання професійних та сімейних обов’язків, підтримка сім’ї, формування відповідального материнства і батьківства, виховання і пропаганда серед населення України культури ґендерної рівності, поширення просвітницької діяльності у цій сфері.

Саме молодому поколінню необхідно усвідомити, що їхнє майбутнє залежить від забезпечення рівної участі жінок і чоловіків у прийнятті суспільно важливих рішень. Тому ми надаємо важливу інформацію у сприйнятній формі, яка дозволить кожній молодій людині робити свій свідомий вибір.

 

Підготувала заступник директора Центру і справах сім’ї

та жінок Деснянського району міста Києва

О.Пушкарьова

 

Категорія: Новини Центру | Переглядів: 493 | Додав: desncenter | Теги: тренінг, рівність, гендер
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]