РАЗОМ ДО ЩАСЛИВОГО ЖИТТЯ!
Головна » 2014 » Травень » 16 » Пастирський візит єпископа Климента
11:45
Пастирський візит єпископа Климента

5 травня 2014 року наш заклад відвідав вікарій Київської Митрополії єпископ Ірпінський Климент, керуючий Східним київським вікаріатством. Пастирський візит відбувся на свято Жінок-мироносиць, яке православні світу відзначають за два тижні після Великодня. Цей день нагадує вірянам про жінок, які згадані в Біблії. Свято Жінок-мироносиць називають православним Жіночим днем.

В такий день варто звернути увагу на проблеми тих жінок, які постраждали від несправедливого ставлення оточуючих. Протягом багатьох років, наша соціальна установа та духівники (зокрема священикиЦеркви св. муч. Адріана та Наталії) демонстрували спосіб продуктивної для суспільства співпраці між державним закладом та духовенством. Духівники надавали допомогу клієнтам Центру, якщо ті потребували пастирської настанови. А Церква часто рекомендувала своїм прихожанам звернутися до професійної підтримки фахівців, коли священики бачили, що поміч дійсно необхідна. Такий спільний досвід вартий поширення на інші соціальні установи та релігійні громади.

Під час візиту, єпископ Климент та співробітники Центру обговорили майбутні форми співробітництва, задля спільної мети: гармонізації та здорових стосунків в українській родині. Зокрема й розглянули можливості розширення практики взаємної підтримки людей. Варто зазначити, що останнім часом Центр розгорнув діяльність на інші соціальні сфери. Серед таких - боротьба з торгівлею людьми та психологічними проблемами дітей. Можливо духовенство і  Центр знайдуть шляхи співпраці в цих напрямах діяльності.

Єпископ Климент також провів зустріч із клієнтами, які проходять реабілітацію в Центрі та Притулку для жертв домашнього насильства, а переважно це жінки. Зустріч, яка приурочена до свята жінок-мироносиць – тих, хто служінням  та стражданням проторували дорогу до Бога, мала нагадати нашим клієнткам, що місце для надії присутнє завжди. Тимчасові труднощі, за умов великої праці та зусиль, перетворюються на перемоги над собою та обставинами. Єпископ подарував нашій установі Ікону успіння Богоматері, Євангеліє та інші подарунки на згадку.

В цей день і завжди варто пам’ятати та поважати долю і шлях Жінки. Від неї залежить добробутусієї родини. Тож бережімо наших Жінок, і вони збережуть нас.

Категорія: Новини Центру | Переглядів: 743 | Додав: desncenter
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]