РАЗОМ ДО ЩАСЛИВОГО ЖИТТЯ!
Головна » 2014 » Травень » 30 » Еспертний діалог: боротьба з домашнім насильством і дискримінацією в Україні
16:10
Еспертний діалог: боротьба з домашнім насильством і дискримінацією в Україні

27-28 травня 2014 р. відбувся круглий стіл щодо виконання Україною Конвенції ООН щодо ліквідації всіх форм дискримінації щодо жінок. В обговоренні взяли участь представники громадськості та державних установ, які займаються питаннями рівності прав жінок і чоловіків в Україні. Захід організовали Мінсоцполітики України та Представництво Фонду народонаселення ООН.

Експерти докладно розглянули зміни у здійсненні прав жінок в нашій державі, які відбулися в останні три роки. Більшість з них констатували, що нажаль ситуація практично не змінилася, а в деяких аспектах, спостерігалося загострення проблеми. Варто зауважити, що після адміністративної реформи 2010 року, питаннями ліквідації дискримінації за статевою ознакою в нашому суспільстві майже не займалися. У вересні 2013 року, в Україні ухвалено нову трирічну Програму «Забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків», але це сталося вже після затвердження бюджетних пропозицій на 2014 рік. Отже заходи, передбачені документом, залишилися без фінансування у поточному році.

Програма круглого столу передбачала докладне обговорення двох тем: висвітлення проблеми забезпечення прав жінок у ЗМІ та групи ризику серед жінок по відношенню до видів дискримінації. Експерти висловили цікаві пропозиції щодо налагодження співпраці з працівниками різних форм ЗМІ задля впровадження в українському суспільстві ідей рівності та неприпустимості насильства по відношенню до іншої статі. Зокрема наголосили, що під час спілкування у ЗМІ варто враховувати інтереси, віковий та соціальний склад їх аудиторії, а відтак формулювати та пропонувати ідеї та теми в залежності від цього. Окремо сьогодні варто зважати на популяризацію мережі Інтернет та соціальних мереж, вивчати та створювати контент цих ЗМІ, де переважає молода аудиторія. Експерти акцентували на тому, що саме серед молоді особи найбільше відкриті для нових ідей, отже і працювати з ними треба більше.

В заході активну участь взяла Наталія Грищенко - директор Центру у справах сім’ї та жінок. Наша установа має найбільший в Україні досвід боротьби з домашнім насильством, впровадження нових програм реабілітації. Ми завжди готові поділитися власним досвідом та запозичити найкраще в інших. Зокрема у важливому питанні заходів, які зменшать чи унеможливлять дискримінацію різних груп жінок і чоловіків. Особливоварто зважати на це, адже кількість груп ризику останнім часом збільшується, а також з’являються нові форми дискримінації. Питання співпраці зі ЗМІ – також важливе. Експерти прийшли до висновку, що працівники державних соціальних установ, громадські активісти повинні бути активнішими та шукати нові форми співпраці з журналістами та рекламниками.

Категорія: Новини Центру | Переглядів: 803 | Додав: desncenter
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]