РАЗОМ ДО ЩАСЛИВОГО ЖИТТЯ!
Головна » 2013 » Грудень » 14 » Соціально-економічні програми впровадження ґендерної рівності в Україні
13:39
Соціально-економічні програми впровадження ґендерної рівності в Україні

4 грудня відбулась конференція «Впровадження ґендерних підходів у програми соціально-економічного розвитку міста Києва».

До конференц-зали Національної Академії Наук цього дня завітала велика кількість українських та міжнародних фахівців із ґендерної проблематики.


Серед гостей заходу була директор Деснянського центру у справах сім’ї та жінок Наталія Грищенко, яка отримала можливість виступити в рамках панельної дискусії щодо впровадження ґендерних підходів у соціальні проекти.



Не є випадковим, що саме представника Деснянської установи запросили для доповіді в цей день. Центр діє уже 10 років, а експериментальні програми, впроваджені у ньому, нині застосовують у інших українських установах. З 10 районних Центрів у справах сім’ї, які були створені десятиріччя тому, на сьогодні залишилося лише 6: продовжили роботу ті, хто зміг довести користь для громади на практиці. Установа Деснянського району має найбагатший досвід роботи з різними категоріями громадян та надає психологічну, правову та інші типи допомоги.

Учасники конференції відзначали, що в Україні майже відсутня сімейна політика, яку часто підмінюють грошовими дотаціями окремим категоріям громадян. Проте давно відомо, що економічний добробут не є запорукою здорового клімату і рівності прав у сім’ї. Державна політика сприяння рівності у сім’ї та здоровому розподіленню ролей між чоловіком та жінкою потребує міцної основи та послідовності і продуманості кроків. В такій ситуації районні Центри залишаються чи не єдиною опорою та джерелом отримання досвіду, адже рано чи пізно держава змушена буде провадити сімейну політику. В сьогоднішніх умовах найважливішим є зберегти районні установи та їх колективи. Останню тезу підтримали усі фахівці, які взяли участь у дискусії.
Категорія: Новини Центру | Переглядів: 735 | Додав: desncenter
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]