РАЗОМ ДО ЩАСЛИВОГО ЖИТТЯ!
Головна » Інші новини
23 листопада 2010 року в Києві був проведений круглий стіл "Стан реалізації законодавства у сфері боротьби з торгівлею дітьми, дитячою проституцією і порнографією та перспективи його вдосконалення.", на якому були присутні представники Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту, Міністерства внутрішніх справ України, міністерства юстиції України, представники міжнародних організацій та вищих навчальних закладів, народні депутати, експерти у сфері захисту дітей.
На зібранні прозвучали важливі пропозиції щодо законодавчих ініціатив, зміну існуючих та прийняття нових правових норм, законів та кодексів розроблених на виконання вимог Факультативного протоколу щодо торгівлі дітьми, дитячої проституції і дитячої порнографії до Конвенції ООН про права дитини, ратифікованого Верховною Радою України 3 квітня 2003 року, та Конвенції Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального розбещення, що підписана Україною 14 листопада 2007 року.
Під час спільної ... Читати далі »
Категория: Інші новини | Просмотров: 927 | Дата: 25.11.2010 | Коментарі (0)

В цьому році загальні кошти місцевих та державного Бюджету, спрямовані на боротьбу з насильством в сім'ї, склали більше 700 тисяч гривень, але вже в наступному, 2011 році, у Бюджеті буде закладено в три рази більше коштів спрямованих на боротьбу з насильством - близько 2 мільйонів гривень. Про це повідомив Міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту Равіль Сафіуллін 24 листопада на прес-конференції "Міжнародний день викорінення насильства щодо жінок" з нагоди початку кампанії "16 днів проти насильства".
Міністр зазначив, що проблема насильства над жінками в Україні, в порівняні з іншими країнами, стоїть досить гостро. "В Україні кожен рік від домашнього насильства гине близько тисячі жінок…", - наголосив Міністр, - у Франції, наприклад, у 2009 загинула 141 жінка".
Міністр навів статистику за 9 місяців поточного року, зокрема, зазначив він, було зареєстровано 82924 звернень з приводу насильства: левова частка від жінок – 74563, від дітей – 714, а за статистикою МВС – ... Читати далі »
Категория: Інші новини | Просмотров: 837 | Дата: 25.11.2010 | Коментарі (0)

25 листопада в Україні розпочинається масштабна кампанія "Шістнадцять днів проти насильства".
Цьому була пересвячена прес-конференція "Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок", в якій брали участь Міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту Равіль Сафіуллін, голова відділу політики, преси та інформації Представництва ЄС і Україні Золотан Салай, регіональний Координатор ООН Олів'є Адам., а також Мар'яна Євсюкова, Директор Юридичного департаменту Центру "Ла Страда-Україна".
Гаслом кампанії стала фраза "Не мовчіть!". Міністр зауважив, що необхідно зосередитися насамперед на профілактичній роботі, а не боротись з наслідками.
Категория: Інші новини | Просмотров: 942 | Дата: 25.11.2010 | Коментарі (0)

23 листопада 2010 року відбувся круглий стіл на тему "Бесіда-шлях до взаєморозуміння", ініційований ТМ Бесіда, в якому взяли участь психологи Центру Мельник Людмила та Шинкаренко Світлана. Даний круглий стіл має на меті привернути увагу громадськості до проблем дефіциту спілкування, відсутності взаєморозуміння в сім'ях та шляхи їх вирішення. В обговоренні даних проблем брали участь Чабан О.С, психотерапевт, Хаустова О.О., соціолог, психотерапевт, Гуменюк М.М., клінічний психолог, представники соціальних служб для сімей, молоді, народні артисти і за сумісництвом)))) подружжя Ольга Сумська та Віталій Борисюк.
Формат Круглого стола складався із двох частин: дискусії на тему досягнення взаєморозуміння в родинних стосунках та майстер-класу за участю Ольги Сумської й Віталія Борисюка під пильним оком стороннього наглядача клінічного психолога Марини Гуменюк.
На початку зустрічі Хаустова О. О. представила презентацію на тему досягнення сприятливого для кожного з членів сім'ї пси ... Читати далі »
Категория: Інші новини | Просмотров: 1514 | Дата: 23.11.2010 | Коментарі (0)

Вітання Міністра Равіля Сафіулліна з нагоди Дня працівника соціальної сфери

5 листопада 2010


ДОРОГІ ДРУЗІ!

Щиро вітаю вас із професійним святом – Днем працівника соціальної сфери!
Соціальна сфера – особлива, вона вимагає підвищеної відповідальності та надзвичайно високого професіоналізму.
У такій діяльності немає місця байдужості чи холодності. Люди, зайняті в соціальній сфері, присвятили себе служінню іншим.
Ви щодня стикаєтеся з чужою бідою і відчаєм, але, як справжні професіонали, міцні духом люди знаєте: безвихідних ситуацій не буває.
Ви впевнено ведете за собою тих, хто опинився у складних життєвих обставинах, допомагаєте їм долати негаразди та вирішувати проблеми. Ви даєте можливість повірити у власні сили, спрямовуєте на правильну дорогу, виводите зі скрути.
Своєю самовідданою працею ви робите світ сприятливим для дітей, захищаєте сім'ю, підтримуєте молодь.
Щиро дякую вам за добросовісну роботу та впевнен ... Читати далі »

Категория: Інші новини | Просмотров: 1744 | Дата: 09.11.2010 | Коментарі (0)

2-3 грудня 2010 року Міжнародний жіночий правозахисний центр "Ла Страда-Україна проводить тренінг для тренерів «Запобігання сексуальній експлуатації дітей в туризмі» з метою підготовки лекторів та тренерів до ведення діяльності із запобігання сексуальній експлуатації дітей в туризмі.

Тренінг «Запобігання сексуальній експлуатації дітей в туризмі» проводиться з метою підготовки лекторів та тренерів для ведення діяльності із запобігання сексуальній експлуатації дітей в туризмі серед учнівської та студентської молоді, представників державних установ та неурядових організацій.

Участь у тренінгу дозволить учасникам у подальшому проводити заходи із запобігання сексуальній експлуатації дітей з використанням інноваційних підходів та технологій. Запропоновані під час майстер-класів, презентацій, дискусій, роботи в групах активні методи та форми роботи сприятимуть найефективнішому досягненню результатів діяльності. Тренінг побудований таким чином, щоб учасники мали змогу поділитись своїм ... Читати далі »

Категория: Інші новини | Просмотров: 933 | Дата: 09.11.2010 | Коментарі (0)

Регіональне представництво фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні та Всеукраїнська громадська організація «Жіночий консорціум України» проводять Форум «Саморегулювання в рекламній індустрії України та підходи до вирішення проблеми дискримінації за ознакою статі»,за участі представників державних органів влади, рекламної індустрії, бізнесу, іноземних експертів рекламної сфери, медіа-експертів, представників громадських організацій, журналістів, науковців, редакторів та ін.

У Форумі візьме участь Олівер Грей, голова Європейського Альянсу зі стандартів в галузі реклами (theEuropeanAdvertisingStandardsAlliance – EASA).

Метою заходу є обговорення та дискусія щодо питання регулювання рекламної діяльності в Україні (можливості впровадження механізмів саморегулювання рекламною індустрією), а також обговорення шляхів вирішення проблеми дискримінації за ознакою статті в рекламі.

Під час Форуму вперше буде презентовано публікацію - «Сексизм в рекламі: його подолання ч ... Читати далі »

Категория: Інші новини | Просмотров: 807 | Дата: 09.11.2010 | Коментарі (0)

5 листопада 2010 року Верховна Рада України прийняла законопроект про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо допиту неповнолітніх потерпілих і свідків.
В проекті Закону наголошується на тому, щоб процес допиту не ставав для дитини загрозливою та психотравмівною ситуацією. Процес допиту має відбуватись із залученням батьків дитини чи опікунів, обовязковою є участь психолога, допит підлягає відеозапису, має обмежену тривалість, та перерву, якщо триває понад годину. Створені передумови для запобігання психологічного та фізичного тиску.
Категория: Інші новини | Просмотров: 853 | Дата: 09.11.2010 | Коментарі (0)

Для зменшення навантаження на сімейний бюджет в процесі формування економічно обґрунтованої ціни на газ уряд створив всеохоплюючу систему субсидій. Нові спрощені правила надання субсидій і зниження порогу для її призначення дозволять півтора мільйонам сімей, вдвічі більше, ніж у 2009 році, реалізувати своє право на державний соціальний захист. З урахуванням 4 мільйонів, що вже мають пільги, загальна частка підтриманих державою сімей складе 34 відсотки. Малозабезпечені не постраждають від підвищення ціни - прийняте урядом рішення компенсує непрацюючим і пенсіонерам витрати, що більші за 10 відсотків їх сімейного бюджету. Для працюючих ця цифра тепер становить 15 відсотків.
Пенсіонерам не доведеться стояти в чергах за субсидією, оформити яку вони зможуть, не виходячи з дому. Досить заповнити декларацію та заяву за наведеним зразком і відіслати їх в заздалегідь сплаченому конверті до місцевої служби соціального захисту. Для працюючих до цього додасться лише довідка про доходи. Звес ... Читати далі »
Категория: Інші новини | Просмотров: 951 | Дата: 09.11.2010 | Коментарі (0)

Як повідомляє Радіо Свобода 23 вересня 2010 року Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун оголосив про початок глобальної кампанії на захист материнства і дитинства.

Протягом найближчих п'яти років держави, міжнародні організації і приватні благодійні фонди, як очікується, повинні виділити $40 мільярдів на заходи щодо захисту здоров'я жінок і дітей в бідних країнах світу.

За оцінками ООН, завдяки реалізації ініціативи до 2015 року можна буде врятувати життя близько 15 мільйонів дітей.

Про початок кампанії було оголошено на саміті, присвяченому виконанню програми "Цілі тисячоліття", який відбувся в Нью-Йорку.

Категория: Інші новини | Просмотров: 786 | Дата: 09.11.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 »