РАЗОМ ДО ЩАСЛИВОГО ЖИТТЯ!
Головна » 2010 » Листопад » 9 » Увага!!! Житлові субсидії!!!
21:59
Увага!!! Житлові субсидії!!!
Для зменшення навантаження на сімейний бюджет в процесі формування економічно обґрунтованої ціни на газ уряд створив всеохоплюючу систему субсидій. Нові спрощені правила надання субсидій і зниження порогу для її призначення дозволять півтора мільйонам сімей, вдвічі більше, ніж у 2009 році, реалізувати своє право на державний соціальний захист. З урахуванням 4 мільйонів, що вже мають пільги, загальна частка підтриманих державою сімей складе 34 відсотки. Малозабезпечені не постраждають від підвищення ціни - прийняте урядом рішення компенсує непрацюючим і пенсіонерам витрати, що більші за 10 відсотків їх сімейного бюджету. Для працюючих ця цифра тепер становить 15 відсотків.
Пенсіонерам не доведеться стояти в чергах за субсидією, оформити яку вони зможуть, не виходячи з дому. Досить заповнити декларацію та заяву за наведеним зразком і відіслати їх в заздалегідь сплаченому конверті до місцевої служби соціального захисту. Для працюючих до цього додасться лише довідка про доходи. Звести бюрократичну процедуру до мінімуму - така мета уряду.
Мінпраці наказом «Про організацію роботи органів праці та соціального захисту населення з питань призначення населенню житлових субсидій» від 22 липня 2010 року затвердило спрощені форми заяви про призначення субсидій та декларації про доходи для осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії. Як і анонсувалося раніше, форма заяви та декларації значно скорочені і кожна не перевищують однієї сторінки.
Номер телефону урядової «гарячої лінії»: 0-800-507-309 (дзвінки зі стаціонарних телефонів в межах України безкоштовні, дзвінки з мобільних телефонів – відповідно до тарифів оператора мобільного зв’язку).
Документи:

Заява про призначення житлової субсидії та зразок оформлення

Декларація про доходи та майновий стан осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії
Зразки заповнення документів та більш докладнішу інформацію Ви зможете отримати на сайті Кабінету Міністрів України(http://www.kmu.gov.ua)

Категорія: Інші новини | Переглядів: 951 | Додав: fam-center
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]