РАЗОМ ДО ЩАСЛИВОГО ЖИТТЯ!
Головна » 2010 » Листопад » 09
Для зменшення навантаження на сімейний бюджет в процесі формування економічно обґрунтованої ціни на газ уряд створив всеохоплюючу систему субсидій. Нові спрощені правила надання субсидій і зниження порогу для її призначення дозволять півтора мільйонам сімей, вдвічі більше, ніж у 2009 році, реалізувати своє право на державний соціальний захист. З урахуванням 4 мільйонів, що вже мають пільги, загальна частка підтриманих державою сімей складе 34 відсотки. Малозабезпечені не постраждають від підвищення ціни - прийняте урядом рішення компенсує непрацюючим і пенсіонерам витрати, що більші за 10 відсотків їх сімейного бюджету. Для працюючих ця цифра тепер становить 15 відсотків.
Пенсіонерам не доведеться стояти в чергах за субсидією, оформити яку вони зможуть, не виходячи з дому. Досить заповнити декларацію та заяву за наведеним зразком і відіслати їх в заздалегідь сплаченому конверті до місцевої служби соціального захисту. Для працюючих до цього додасться лише довідка про доходи. Звес ... Читати далі »
Категория: Інші новини | Просмотров: 951 | Дата: 09.11.2010 | Коментарі (0)

Як повідомляє Радіо Свобода 23 вересня 2010 року Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун оголосив про початок глобальної кампанії на захист материнства і дитинства.

Протягом найближчих п'яти років держави, міжнародні організації і приватні благодійні фонди, як очікується, повинні виділити $40 мільярдів на заходи щодо захисту здоров'я жінок і дітей в бідних країнах світу.

За оцінками ООН, завдяки реалізації ініціативи до 2015 року можна буде врятувати життя близько 15 мільйонів дітей.

Про початок кампанії було оголошено на саміті, присвяченому виконанню програми "Цілі тисячоліття", який відбувся в Нью-Йорку.

Категория: Інші новини | Просмотров: 790 | Дата: 09.11.2010 | Коментарі (0)

3 1 січня 2010 року
підвищено розмір допомоги по догляду за дитиною
до досягнення нею трирічного віку

Важливим інститутом права соціального забезпечення є державна допомога сім'ям з дітьми, суть якої полягає передусім у поліпшенні матеріального становища сімей з дітьми та створенні найсприятливіших умов для розвитку підростаючого покоління.

У процесі реформування сфери соціального забезпечення динамічно розвивається і відповідне законодавство, з'являються нові види державної допомоги, змінюються порядок призначення та терміни виплати допомоги, підвищується її розмір.

В Україні останнім часом велика увага з боку держави приділяється законодавчій підтримці сімей з дітьми, до якої належить Закон України від 21.11.92 р. № 2811-ХІІ “Про державну допомогу сім'ям з дітьми” (у редакції Закону України від 04.07.2002 р. № 49-ІV, за текстом - Закон № 2811-ХІІ).

Цей Закон відповідно до Конституції України встановлює гарантований державою рівень матеріальної підтримки ... Читати далі »

Категория: Інші новини | Просмотров: 1038 | Дата: 09.11.2010 | Коментарі (0)

Кабінет Міністрів своєю постановою № 976 від 27 жовтня 2010 року «Про визнання таким, що втратив чинність, пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 28 травня 2008 р. N 530» скоротив пенсійні надбавки для окремих категорій населення.

Пункт третій урядової постанови № 530 «Деякі питання соціального захисту окремих категорій громадян» передбачав, що нарахування підвищеної пенсії або щомісячної довічної грошової соціальної допомоги, яка виплачується замість пенсії, згідно із Законом «Про жертви нацистських переслідувань», проводиться в таких розмірах:

-колишнім неповнолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в`язням концтаборів, гетто та інших місць примусового утримання, створених фашистською Німеччиною та її союзниками в період ВВВ і Другої світової війни, а також дітям, які народилися в цих місцях, – на 25%;

-колишнім неповнолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в`язням концтаборів, гетто, інших місць примусового утримання, виз ... Читати далі »

Категория: Інші новини | Просмотров: 784 | Дата: 09.11.2010 | Коментарі (0)

До уваги відвідувачів сайту: на сайті відкривається нова рубрика “Хронологія мотивів”. Теоретичні відомості про мотиви, як рушії людської поведінки дозволять нам краще розуміти потреби та душевний стан наших дітей, батьків, бабусь чи дідусів. Читайте на сайті: в пункті меню “Документи Центру”, підпункт “Цікаве”, або переходьте за посиланням :

Категория: Інші новини | Просмотров: 833 | Дата: 09.11.2010 | Коментарі (0)

23 жовтня в м. Києві в рамках осіннього місячника з благоустрою та озеленення рідного міста працівники Центру у справах сім'ї та жінок провели суботник. Було прибрано відведену територію, посаджено дерева. Результатом співпраці стала ще одна Алея новопосаджених дерев, яку найменували “Алеєю Центру у справах сім'ї та жінок”. Фоторепортаж суботнику можна переглянути у “Фотогалереї подій”. Цей захід є гарним показом, того, що невтомним працівникам нашого Центру не чужа не тільки розумова, а й фізична робота)). Давайте зробимо наше місто чистішим та охайнішим, вклад кожного є необхідним для розвитку рідного міста... Головне в цій справі - небайдужість.
Категория: Новини Центру | Просмотров: 856 | Дата: 09.11.2010 | Коментарі (0)

Центр у справах сім'ї та жінок запрошує усіх бажаючих жінок взяти участь у проекті “Самореалізація: шляхи до успіху”. В рамках проекту Ви можете відвідати курс “Комп'ютерна грамотність” та “Манікюрна справа”, а також лекції, майстер-класи на теми косметології, психологічного та фізичного здоров'я. Заняття проходять по вівторкам. Записатись на проект можна в режимі телефонної розмови (номери телефонів вказані на головній сторінці сайту). Проект діє з травня поточного року, та ми завжди раді поповненню груп новими учасниками, що мають потребу вивчити та вдосконалити себе й свої навички. З радістю приймемо до уваги Ваші побажання, запитання, критичні зауваження. Працівники Центру відкриті до співпраці та ідей щодо організації нових проектів в рамках програм по самореалізації. Будемо вдячні за будь-яку допомогу.
Категория: Новини Центру | Просмотров: 808 | Дата: 09.11.2010 | Коментарі (0)