РАЗОМ ДО ЩАСЛИВОГО ЖИТТЯ!
Головна » 2010 » Листопад » 23 » Бесіда-ключ до взаєморозуміння
21:21
Бесіда-ключ до взаєморозуміння
23 листопада 2010 року відбувся круглий стіл на тему "Бесіда-шлях до взаєморозуміння", ініційований ТМ Бесіда, в якому взяли участь психологи Центру Мельник Людмила та Шинкаренко Світлана. Даний круглий стіл має на меті привернути увагу громадськості до проблем дефіциту спілкування, відсутності взаєморозуміння в сім'ях та шляхи їх вирішення. В обговоренні даних проблем брали участь Чабан О.С, психотерапевт, Хаустова О.О., соціолог, психотерапевт, Гуменюк М.М., клінічний психолог, представники соціальних служб для сімей, молоді, народні артисти і за сумісництвом)))) подружжя Ольга Сумська та Віталій Борисюк.
Формат Круглого стола складався із двох частин: дискусії на тему досягнення взаєморозуміння в родинних стосунках та майстер-класу за участю Ольги Сумської й Віталія Борисюка під пильним оком стороннього наглядача клінічного психолога Марини Гуменюк.
На початку зустрічі Хаустова О. О. представила презентацію на тему досягнення сприятливого для кожного з членів сім'ї психологічного клімату та відповіла на хвилюючі кожного питання. Отже, які ж ознаки того сприятливого клімату з "температурою комфорту" ? Або які ознаки стосунків такої родини, в якій комфортно?
-це родина, яка діє за принципом "один за всіх і всі за одного"
-це родина, яка дає можливість для всестороннього розвитку кожного з її членів
-це родина, кожен з членів якої по відношенню до іншого "доброзичливо вимогливий"
-це родина, кожен з членів якої гордий за іншого
-це родина, яка відповідальна за кожного, хто належить до неї
Що означає "спільне життя"?? Олена Хаустова наголосила, що це значить
-готовність до компромісу
-готовність на взаємопоступки
-прагнення розвинути в стосунках взаєморозуміння, довіру та взаємоповагу.
Що ж треба робити родині для досягнення того клімату?
-прагнути проводити час разом
-розмовляти на теми, які будуть цікаві кожному із співрозмовників..наприклад за дружнім родинним столом..
-підкреслювати позитивні якості та добрі справи всіх членів родини, не осуджувати, іронізувати
Як виявилось, це завдання посильні для кожного з нас, тож починайте цікавитись життям того, хто живе з вами в одній квартирі...не осуджуйте...намагайтесь зрозуміти...бо всі ми різні, і це не означає, що хтось хороший, а хтось поганий, просто ми різні, і головне прийняти цей факт, а не витрачати час на "переробку"людини під власні уявлення про неї.
Під час майстер-класу, що полягав в спільному будівництві паперового будиночку, подружжя акторів зобразили, як можна прийти до компромісу, як чути один одного, а не тільки слухати, як власні передчасні й сильні емоції заважають зрозуміти думку іншого, як важливо перед початком певної спільної справи оговорити її проект, сподівання кожного щодо неї, очікування певних результатів.....отож говоріть про те, що вас турбує близькій людині, вчіться чути її, мистецтво жити разом-це велика праця, шлюб-це важка робота, успіх залежить від подружжя. Успіхів вам, приємних щирих й відвертих розмов! Ведіть бесіду, знайдете ключ до взаєморозуміння..
Категорія: Інші новини | Переглядів: 1521 | Додав: fam-center
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]