РАЗОМ ДО ЩАСЛИВОГО ЖИТТЯ!
Головна » 2010 » Листопад » 25 » Равіль Сафіуллін: "У Бюджеті 2011 року буде закладено в три рази більше коштів на боротьбу з насильством у сім'ях, ніж в 2010-му"
09:43
Равіль Сафіуллін: "У Бюджеті 2011 року буде закладено в три рази більше коштів на боротьбу з насильством у сім'ях, ніж в 2010-му"
В цьому році загальні кошти місцевих та державного Бюджету, спрямовані на боротьбу з насильством в сім'ї, склали більше 700 тисяч гривень, але вже в наступному, 2011 році, у Бюджеті буде закладено в три рази більше коштів спрямованих на боротьбу з насильством - близько 2 мільйонів гривень. Про це повідомив Міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту Равіль Сафіуллін 24 листопада на прес-конференції "Міжнародний день викорінення насильства щодо жінок" з нагоди початку кампанії "16 днів проти насильства".
Міністр зазначив, що проблема насильства над жінками в Україні, в порівняні з іншими країнами, стоїть досить гостро. "В Україні кожен рік від домашнього насильства гине близько тисячі жінок…", - наголосив Міністр, - у Франції, наприклад, у 2009 загинула 141 жінка".
Міністр навів статистику за 9 місяців поточного року, зокрема, зазначив він, було зареєстровано 82924 звернень з приводу насильства: левова частка від жінок – 74563, від дітей – 714, а за статистикою МВС – чоловіки становлять 94% осіб, які стоять на обліку за вчинення насильства в сім'ї. Більше половини випадків – це фізичне насильство.
Міністр зазначив, що "стимулом" до фізичного насильства часто є надмірне вживання алкоголю.
Равіль Сафіуллін також наголосив на тому, що, на жаль, статистика не відображає реальний стан справ і ця проблема є досить скритою, її "не виносять з хати". Водночас з 2010 року змінилися підходи до збору статистичних даних в Україні, що вплинуло на зростання статистичних показників щодо насильства.
За словами Міністра, Україна є однією із небагатьох країн, де відбувається робота безпосередньо з "насильником", агресором в сім'ї, щоб жінка, яка страждає від насилля, не бува вимушена шукати собі притулок у родичів, була впевнена що в майбутньому буде огороджена від подібним неприємностей. Протягом 2010 року такі програми пройшли 377 чоловік. Разом з тим пройти її було рекомендовано понад 3000 кривдників.
Також, як нагадав Міністр, в Україні існують 1893 центри соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, 9 центрів медико-соціальної реабілітації жертв домашнього насильства, 21 соціально-психологічний центр, де можуть отримати допомогу потерпілі від насильства. (Матеріал взято із сайту Міністерства у справах сім"ї, молоді та спорту, http://www.kmu.gov.ua/sport/control/uk/publish/article?art_id=124789&cat_id=45327)
Категорія: Інші новини | Переглядів: 837 | Додав: fam-center
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]