РАЗОМ ДО ЩАСЛИВОГО ЖИТТЯ!
Головна » Новини Центру

Збереження цілісності особистості в конфліктних ситуаціях – саме це питання стало сьогодні головним для представників закладів соціальної сфери Деснянського району міста Києва на семінарі-тренінгу «Метод фасилітації потреб і його використання у конфліктології, медіації та психологічному консультуванні»., ініційованому та проведеному 30 листопада 2015 року Центром у справах сім’ї та жінок Деснянського району міста Києва за підтримки Управління у справах сім`ї, молоді та спорту Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації, громадських організацій «Рівновага життя» та «Психологічна кризова служба».

 

Мова потреб, наскільки популярною є ця мова? Цьому не вчать у школі, цього не викладають в інститутах, про це забувають у сім`ях! Сьогодні завданням тренерів було показати ефективність та можливість мирного вирішення конфлікту шляхом розуміння потреб іншої сторони. В абсолютній б ... Читати далі »

Категория: Новини Центру | Просмотров: 533 | Дата: 30.11.2015 | Коментарі (0)

Питання попередження насильства в сім`ї є пріоритетним завданням соціальних інституцій Деснянського району міста Києва. Проте факт необхідності провадження безпосередньої роботи із жертвами домашнього насильства, викликає необхідність постійного підвищення професійності та урізноманітнення методів роботи, які допоможуть ефективно розірвати коло насильства для кожної конкретної людини. Саме тому, в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», 27 листопада 2015 року Центром у справах сім`ї та жінок Деснянського району міста Києва спільно із партнерами громадською організацією «Українська фундація громадського здоров`я» було проведено тренінг «Надання психосоціальної допомоги жінкам, які постраждали (страждають) від насильства в сім’ї» для працівників Притулків тимчасового перебування жертв домашнього насильства міста Києва, Центрів у справах сім`ї та жінок міста Києва.

В процесі заходу було розглянуто травматичні чинники, як ... Читати далі »

Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Категория: Новини Центру | Просмотров: 517 | Дата: 27.11.2015 | Коментарі (0)

 

 «Самореалізація: шляхи до успіху» - програма, яка вже стала традиційною та добре відомою. Адже її місією є формування життєвих орієнтирів та соціальних установок, позитивних сімейних стереотипів та міжособистісних стосунків, життєствердження. З 01 жовтня почався другий етап програми, який звершився 26 листопада 2016 року.
Щочетверга всі бажаючі до саморозвитку та самосвідомості мали змогу відвідувати заняття, які були розподілені на три блоки: психологічний; формування стилю та колористики; розвиваючі майстер-класи (здорове харчування, основи самозахисту, йога, прикладне мистецтво тощо).
Відвідувачами програми абсолютно різні люди, не зважаючи на їх вік, стать, соціальний статус. Сьогодні, по завершенню Програми, учасники отримали сертифікати про неформальну освіту.
«Я знаю, що життя не обертається навколо мене, а я обертаюсь у вирі цього життя. Але осягнути це дуже важко, коли чекаєш, що твоє щастя зробить для тебе хтось інши ... Читати далі »

Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Категория: Новини Центру | Просмотров: 510 | Дата: 26.11.2015 | Коментарі (0)

Щорічно з 1991 року в період з 25 листопада по 10 грудня в нашій країні підтримується Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». З метою активного долучення до цієї акції, Центром у справах сім`ї та жінок Деснянського району міста Києва (надалі - Центр) в жовтні було розроблено та затверджено окремий план заходів, з яким ви можете познайомитися детальніше на сайті Центру за посиланням http://fam-center.at.ua/news/plan_zakhodiv_v_ramkakh_vseukrajinskoji_akciji_16_t_dniv_proti_nasilstva/2015-11-22-140.

В рамках старту Всеукраїнської акції, 25 листопада Центром у справах сім`ї та жінок Деснянського району проведено круглий стіл на тему «Реалії та перспективи розвитку діяльності у сфері попередження насильства в сім`ї» за участю представників органів внутрішніх справа, соціальних інституцій Деснянського, Да ... Читати далі »

Категория: Новини Центру | Просмотров: 498 | Дата: 25.11.2015 | Коментарі (0)

 

За ініціативи Центру у справах сім`ї та жінок Деснянського району міста Києва та підтримки навчальних і бібліотечних закладів району, 24 листопада відкрито виставку творчих робіт «Моя країна без насильства» в рамках «Всеукраїнської акції 16 днів проти насильства». Виставка організована завдяки підтримці та на базі дитячої бібліотеки
ім. Ю.Гагаріна, що на Лісовому масиві. До участі долучилися як школярі початкової школи, так і повнолітня молодь.

         В Україні проблема насильства над жінкою та дитиною в сім'ї тривалий час не була предметом спеціальних досліджень соціологів, психологів та соціальних працівників. Нею займалися, в основному, криміналісти при вивченні злочинів, які здійснювалися в сімейно-побутовій сфері. Однак, практика останніх років доводить концептуальне осмислення цього питання необхідне на державному рівні. Свідченням цього є і прийняття законода ... Читати далі »

Категория: Новини Центру | Просмотров: 562 | Дата: 24.11.2015 | Коментарі (0)

«Знайди свій безпечний маршрут» - європейська практика у сфері протидії торгівлі людьми та втілення її в Україні!

За ініціативи Центру у справах сім`ї та жінок Деснянського району міста Києва в партнерстві з Інститутом проблем державного управління та місцевого самоврядування Національної академії державного управління при Президентові України; громадською організацією «Інша освіта» та «А21», за підтримки Управління сім`ї, молоді та спорту Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації 20.11.2015 року на базі Центру у справах сім`ї та ж ... Читати далі »

Категория: Новини Центру | Просмотров: 540 | Дата: 24.11.2015 | Коментарі (0)

Інформуємо про заходи, які відбудуться в рамках Всеукраїнської акції 16-ть днів проти насильства та організовані Центром у справах сім`ї та жінок Деснянського району міста Києва. Запрошуємо до участі!

План заходів Центру у справах сім`ї та жінок Деснянського району міста Києва до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» у 2015 році

... Читати далі »
Категория: Новини Центру | Просмотров: 648 | Дата: 22.11.2015 | Коментарі (0)

 

З 09 по 15 листопада 2015 року директор Центру у справах сім`ї та жінок Деснянського району міста Києва Т. Бачек приймала участь в ознайомчій поїздці по обміну досвідом «Плюралізм, діалог та партнерство: досвід громадянського суспільства Федеративної Республіки Німеччина» (м. Берлін). Учасниками були 10 представників із різних куточків України різних сфер соціальної та наукової роботи.

Програма робочої поїздки включала в себе відвідування як громадських, так і урядових організацій, які впливають на формування соціальної політики. В процесі роботи було детально представлено діяльність німецького парламенту у сфері захисту прав людини, зокрема робота у сфері ґендерної дискримінації, захист прав біженців, вирішення конфліктів (на рівні держави та родини). З ознайомчим візитом учасники побували в Посольстві України в Німеччині, де поділилися власним досвідом роботи та отримали зворотній зв`язок від дипломатичного корпусу.

Спілкув ... Читати далі »

Категория: Новини Центру | Просмотров: 517 | Дата: 16.11.2015 | Коментарі (0)

10 років під молитовним покровом.

 

Ось уже 10 років зусиллями настоятеля храму свв. мчч. Адріана
і Наталії протоієрея Романа Матюшенка здійснюється духовне окормлення мешканців тимчасового Притулку для жінок, які потерпають від насильства в сім’ї, що працює при Центрі у справах сім`ї та жінок Деснянського району міста Києва.

Багато труднощів і випробувань випало на долю жінок, які в ньому проживають і тому з Божою допомогою храм постійно допомагає Притулку, веде активну соціальну діяльність.

Так склалося, що в Притулку проживають жінки, незалежно
від соціального статусу, віку, нерідко з маленькими дітьми, отож, залучити їх до християнського життя, розповісти про християнські чесноти, організувати екскурсії по монастирях міста Києва, надати відповіді про хвилюючі питання, про ставлення до екстрасенсів, цілителів, різних християнських течій завжди зможе отець Роман. А якою вчасною буває допомога хр ... Читати далі »

Категория: Новини Центру | Просмотров: 486 | Дата: 06.11.2015 | Коментарі (0)

Сьогодні у приміщенні Деснянської райдержадміністрації відбулося засідання Ради з питань гендерної рівності та гендерної дискримінації за участю директора Центру у справах сім’ї та жінок Деснянського району Тетяни Бачек, начальника Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Тамари Головко,  координатора програми «Гендерна демократія» Представництва Фонду імені Генріха Бьолля в Україні Ганни Довгопол, заступника директора Українського центру гендерної освіти НТУУ «КПІ» з науки ... Читати далі »

Категория: Новини Центру | Просмотров: 461 | Дата: 02.11.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 »