РАЗОМ ДО ЩАСЛИВОГО ЖИТТЯ!
Головна » 2015 » Листопад » 24 » «Знайди свій безпечний маршрут»
11:58
«Знайди свій безпечний маршрут»

«Знайди свій безпечний маршрут» - європейська практика у сфері протидії торгівлі людьми та втілення її в Україні!

За ініціативи Центру у справах сім`ї та жінок Деснянського району міста Києва в партнерстві з Інститутом проблем державного управління та місцевого самоврядування Національної академії державного управління при Президентові України; громадською організацією «Інша освіта» та «А21», за підтримки Управління сім`ї, молоді та спорту Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації 20.11.2015 року на базі Центру у справах сім`ї та жінок Деснянського району міста Києва проведено семінар «Європейська практика у сфері протидії торгівлі людьми та втілення її в Україні». 
«Торгівля людьми – один із найнебезпечніших злочинів і один із найдохідніших тіньових бізнесів. В умовах сучасної України найбільш актуальним та необхідним є завдання реалізації превентивної роботи, інформаційно-навчальної роботи, яка дозволить людям аналізувати ситуацію та вберегти себе від тенетів злочинного світу торгівців людьми. Тим не менше, не залишаються осторонь цього питання і державні службовці, які готові допомагати та реалізовувати державну соціальну політику підтримки громадян» - зазначила директор Центру у справах сім`ї та жінок Деснянського району міста Києва, Тетяна Бачек.
Важливим елементом заходу було інтерактивне навчання у формі маршрутизованої гри «Знайди свій безпечний маршрут», в рамках якого учасники - відповідальні особи державних установ Деснянського району міста Києва – були об`єднані в 4 групи. Кожна група пройшла 4 станції: «Твоє життя – твій вибір», «Торгівля людьми: запитання-відповіді», «Поруч із тобою», «Як не стати «живим товаром». Кожна станція передбачає пошук оптимальних рішень та відповідей під егідою сертифікованого фасилітатора. «Навчання у формі гри актуальне не тільки для дітей. Ми знаємо, що робота в міні-групах є більш дієвою та ефективною, тому вдячні Деснянському району міста Києва за можливість представити такий формат роботи у місті Києві» - сказав Андрій Яскевич, старший науковий співробітник Інституту проблем державного управління та місцевого самоврядування Національної академії державного управління при Президентові України.
Додатковим блоком заходу була доповідь соціального педагога Центру у справах сім`ї та жінок Деснянського району міста Києва, Н. Овсієнко на тему: «Умови сьогодення в процесі протидії торгівлі людьми», що дозволило кожному учаснику зрозуміти, хто на сьогодні є групами ризику, які умови цьому сприяли і якими можуть бути шляхи підтримки таких людей і допомоги їм.
Шляхом поєднання різних форм роботи, семінар виявився достатньо активним та доступним для сприйняття кожного учасника. Знаємо, що тільки постійне самовдосконалення та щоденна наполеглива праця здатні змінити ситуацію в країні на краще.

Категорія: Новини Центру | Переглядів: 538 | Додав: desncenter
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]