РАЗОМ ДО ЩАСЛИВОГО ЖИТТЯ!
Головна » Новини Центру
Працівниками Деснянського Центру у справах сім’ї та жінок у жовтні розпочато курс семінарів з учнями місцевих шкіл, покликаний підвищити рівень захищеності дітей від глобальної індустрії работоргівлі .

Першими учасниками семінарів, організованих Центром, стали учні десятих та одинадцятих класів. Молоді люди, які щойно закінчили школу часто є потенційними жертвами «трафікінгу», адже бандити частіше полюють саме на молодих і недосвідчених осіб. Тому для запуску освітнього проекту, фахівці соціальної установи обрали саме цю вікову групу.

Психологи Центру вирішили зосередити увагу на популярних способах обману потенційних жертв работоргівлі. Значна час ... Читати далі »
Категория: Новини Центру | Просмотров: 693 | Дата: 14.10.2013

З 4 по 6 вересня відбувся Всеукраїнський форум молоді. Захід, який зібрав представників студентства та молодих спеціалістів з усієї країни привернув увагу перших осіб держави та Президента Віктора Януковича.


Не секрет, що творчий та інтелектуальний потенціал молодих громадян суспільство використовує далеко не в повній мірі. Наслідками недостатньої уваги до юних українців є невпинний відтік найкращих кадрів за кордон та зростання соціальної напруженості у суспільстві, спричинене кризою самореалізації багатьох з тих, хто лишився в Україні. Людина в молодому віці потребує сприяння у творчому підході до розв’язання проблем, повинна отримати впевненість у власних силах та обраному шляху. «Втрачені покоління» згодом починають множити свої невирішені проблеми, переносячи їх на власні сім’ї та дітей, тому робота з молоддю є найкращою інвестицією в наше спільне майбутнє.

Метою Форуму було покращення стану справ у цій сфері. Учасникам запропонували ... Читати далі »
Категория: Новини Центру | Просмотров: 646 | Дата: 13.09.2013 | Коментарі (0)

Вітаємо!


Голова Деснянської РДА в місті Києві Станіслав Прокопенко з нагоди нещодавнього святкування Дня Незалежності України,відзначив Подяками людей, які сумлінно працюють на благо рідного міста. Свою відзнаку отримала і Людмила Федорівна Бєлах, яка вже багато років надає юридичну допомогу клієнтам нашого Центру.

Неосвіченість громадян у тонкощах законодавства та власних правах часто стає причиною вразливості до агресії з боку оточуючих. Зокрема, набирає обертів у нашому суспільстві економічний тип насильства. Тому жертви таких дій часто потребують саме кваліфікованої юридичної допомоги від установ, до яких звертаються з проблемами. Деснянський Центр у справах сім’ї та жінок пишається тим, що Людмила Федорівна вже багато років є частиною нашого колективу. Визнаний професіоналізм цієї жінки дозволяє з впевненістю стверджувати, що наша установа може надати первинну юридичну допомогу клієнтам у різних життєвих сит ... Читати далі »
Категория: Новини Центру | Просмотров: 870 | Дата: 11.09.2013

Деснянський Центр у справах сімї та жінок завершив роботу чергового етапу програми «Самореалізація: шляхи до успіху». Цього разу у різних заходах в рамках програми взяли участь шістнадцять осіб, клієнтів Центру.

Особистий підхід до кожного клієнта Деснянського Центру – ось головна мета, яку поставили перед собою працівники установи. А програма «Самореалізація: шляхи до успіху» демонструє практичний здобуток, якого досягнуто на шляху до мети.

Весняно-літній період дії програми розпочався з проведення круглого столу «Самореалізація особистості. Формування життєвих орієнтирів», де досвідом і намірами подальшої роботи поділилися викладачі проекту та відповідальні за функціонування програми працівники Центру.
Для клієнтів курсу були організовані тренінги і семінари на теми проблем домашнього насильства та засобів перешкоджання такій поведінці. Працівники Центру також продовжили заняття з арттерапії, які продемонстрували вдалий результат. Цього ... Читати далі »
Категория: Новини Центру | Просмотров: 682 | Дата: 04.09.2013 | Коментарі (0)

9 липня Деснянський Центр у справах сім’ї та жінок організував проведення практичного семінару, покликаного забезпечити виконання соціальних ініціатив Президента «Діти – майбутнє України».В заході взяв участь голова Деснянського району - Станіслав Прокопенко.



На семінарі розглянули широке коло питань, які стосуються вдосконалення політики підтримки жінок та дітей в Україні та у Деснянському районі. Центр має десятирічний досвід роботи з сім’ями, який варто використати як для надання консультацій іншим установам соціального спрямування, так і для розширення та координації взаємодії між різними органами та службами держави.

Зазначимо, що захід не лишився непоміченим і для громадянського сектору та духовенства. Були представники впливової організації «ЛаСтрада-Україна», яка довгий час опікується правами жінок; священик УПЦ, отець Роман. Тож до обговорення питань семінару залучили різні інституції, що мають бе ... Читати далі »
Категория: Новини Центру | Просмотров: 613 | Дата: 12.07.2013

18 червня у приміщеннях Комітетів Верховної Ради України відбулося обговорення результатів роботи конференції «Київський діалог», яка цього року була присвячена питанню покращення ситуації в сфері гендерної політики України. Від Деснянського Центру у справах сім’ї та жінок захід відвідала Катерина Голівець – завідуюча Притулку для жертв домашнього насильства.

Парламент України на обговоренні представили перша заступник голови комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції – Ірина Бережна та член комітету Борис Тарасюк. Додамо, що депутати також є головами міжфракційних об’єднань, які опікуються питаннями дотримання прав людини: «Рівноправ’я» та «Рівні можливості». Захід викликав увагу міжнародної спільноти: була присутня депутат Бундестагу від Партії Зелених Віола фон Крамон-Таубадель і представник німецького посольства Анка Фельдгузен.

Головною темою обговорення стала ситуація з місцем жінки в українському суспільстві. Пані фон Крамон- ... Читати далі »
Категория: Новини Центру | Просмотров: 636 | Дата: 27.06.2013

Багаторічний духівник Центру у справах сім’ї та жінок Деснянського району, настоятель Храму мучеників Адріана і Наталії отець Роман відвідав Притулок для жертв домашнього насильства.

Отець Роман зустрівся для духовної настанови клієнтам закладу. Люди, які потрапили в скрутну ситуацію та відчувають страждання можуть позбутися останньої надії на краще. Церква у співпраці з закладами соціальної допомоги дарує таким особам не матеріальну, але духовну підтримку, яка почасти виявляється набагато важливішою.
Категория: Новини Центру | Просмотров: 770 | Дата: 02.06.2013

29 травня в рамках Програми розвитку ООН в Україні та за підтримки Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини в столиці відбувся тренінг для фахівців на тему перспектив психологічної корекції домашніх агресорів у нашій державі. Досвідом корекційної роботи в Деснянському Центрі у справах сім’ї та жінок з колегами поділилася директор Наталія Грищенко.



Семінар-тренінг зібрав соціальних працівників, благодійників та психологів із різних областей України. Головною метою заходу став обмін досвідом впровадження та результатів програм психологічної роботи з кривдниками в сім’ях. Виявилось, що досвідом такої роботи можуть ... Читати далі »
Категория: Новини Центру | Просмотров: 683 | Дата: 02.06.2013

17 травня 2013 року розпочалася щорічна програма "Самореалізація: шляхи до успіху". Програма "Самореалізація" - комплекс безкоштовних курсів та тренінгів, направлених на всебічний розвиток особистості.

Самореалізація 2013 включає наступні тренінги:
1. Безкоштовні комп'ютерні курси - Основи комп'ютерної грамотності. Мета курсу - здобуття навичок на роботі з комп'ютером та оволодіння офісними програмами - Word, Excel, PowerPoint.
2. Психологічний кіно-клуб. Навчіться дивитися кіно по-новому. Перевідкрийте для себе світ кінофільмів.
3. Психологічні тренінги на розвиток особистості.
4. Тренінг "Як правильно спілкуватися с дітьми"
5. Юридичні тренінги.

Заняття проводяться кожної п'ятниці з 10:00 до 15:00.
Початок: 17 травня 2013
Кінець: 5 липня 2013

Увага: до програми можна приєднатись і після початку. Реєструйтеся за телефонами, вказаними на сайті!

Категория: Новини Центру | Просмотров: 729 | Дата: 23.05.2013 | Коментарі (0)

24 квітня в Києві відбулася міжнародна конференція «Надання допомоги постраждалим від насильства: надбання, проблеми, перспективи». В заході взяла участь директор Центру в справах Сім’ї та Жінок Деснянського району Наталія Грищенко.





Конференція, організована міжнародним жіночим правозахисним центром «Ла Страда-Україна», зібрала благодійників, представників державної влади та фахівців із соціальної допомоги з усієї України. Кожен мав змогу поділитися власним досвідом з колегами, а також обговорити найгостріші проблеми в питаннях допомоги жертвам та профілактики домашнього насильства.

Важливим прикладом невирішених проблем ... Читати далі »
Категория: Новини Центру | Просмотров: 706 | Дата: 29.04.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 12 13 »