РАЗОМ ДО ЩАСЛИВОГО ЖИТТЯ!
Головна » 2016 » Січень » 19 » Відродження традицій: різдвяні вечорниці
18:47
Відродження традицій: різдвяні вечорниці

Завершення циклу різдвяних свят у Деснянському районі міста Києва було знаковим та символічним. 19 січня 2016 року за ініціативи Центру у справах сім`ї та жінок Деснянського району міста Києва за вагомої підтримки Управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації, було проведено «Різдвяні вечорниці».

Зміст заходу відображає давні добрі українські традиції: підготовка дівчат до ролі господині, співання українських пісень, українські народні танці, веселощі, водіння кози, частування гостей, проведення ігор. Насправді дозвілля наших предків було не менш цікавим, ніж сучасне. Різниця в змістовності, підтексті та моральності, яка завжди стояла на першому місці. Кожен учасник готувався до заходу не лише вбранням, але й смаколиками, тому «Різдвяні вечорниці» були ще й смачним спомином про справжню українську кухню.

«Людина починається з батька та матері. З оселі, де ми вперше побачили світ, з мови, якою говорили наші батьки, з подвір’я, по якому ми бігали. Починається з міста чи з села, де ми народилися. Наша сім`я – це наше коріння, наш рід – це наша історія та джерело сили» - саме такими словами директора Центру у справах сім`ї та жінок Т. Бачек були ознаменовані вечорниці.

Традиції завжди об`єднують. Сприяють згуртованості та ідейності. Вечорниці – символ збереження нашої історії, джерело натхнення та енергії. Дуже приємно, що такі свята відроджуються в Деснянському районі. Закінчився захід спільним хоровим виконанням гімну України.

До різдвяних вечорниць долучилися: Центр соціально-психологічної реабілітації Деснянського району міста Києва,
дитячий навчальний заклад № 514,  загальноосвітня школа №306,
економіко-правовий ліцей Деснянського району, фольклорний ансамбль «Джерело», будинок культури «Троєщина», музична школа №24.

 

 

Категорія: Новини Центру | Переглядів: 581 | Додав: desncenter
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]