РАЗОМ ДО ЩАСЛИВОГО ЖИТТЯ!
Головна » 2010 » Травень » 10 » В І кварталі 2010 року за незадовільне виконання батьківських обов'язків до відповідальності притягнено понад 3,5 тисячі батьків
16:49
В І кварталі 2010 року за незадовільне виконання батьківських обов'язків до відповідальності притягнено понад 3,5 тисячі батьків
В І кварталі 2010 року за незадовільне виконання батьками своїх батьківських обов‘язків служби у справах дітей попередили про відповідальність 8137 батьків, ініційовано притягнень до відповідальності 3614 батьків.
Заходами служб у справах дітей обстежено 14 834 сім‘ї, які опинилися у складних життєвих обставинах, вилучено з несприятливого побутового оточення 1056 дітей.

Водночас, викликає стурбованість факт, що за І квартал 2010 р. збільшилася на 3% чисельність виявлених дітей, які вживали спиртні напої. При цьому за І квартал 2010 р. у регіонах України зафіксовано зменшення кількості порушень правил торгівлі спиртними напоями та тютюновими виробами, що може свідчити про те, що не повною мірою здійснюється відповідний контроль за продажем у торгівельній мережі спиртних напоїв громадянам, які не досягли 18-річного віку.
З метою недопущення втягування дітей у протиправні дії, службами у справах дітей за І квартал 2010 р. попереджено 384 посадові особи, ініційовано притягнення до різних видів відповідальності 406 посадових осіб, які порушують законні права та інтереси дітей.

Із загальної чисельності дітей, виявлених під час проведення рейдів-15,5% влаштовано до притулків та центрів, 6% - до закладів охорони здоров’я, 8,5% повернено до інтернатних закладів, 70% повернено в сім‘ю.

Незважаючи на те, що загальна чисельність дітей в інтернатних закладах по Україні зменшується, залишається досить високою чисельність дітей, повернутих до державних закладів. Діти, повернуті в сім‘ю, це переважно діти з благополучних сімей, але за різних обставин: особливостей віку, уподобань, суперечностей з батьками - залишаються без догляду.

Джерело: Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту

Категорія: Інші новини | Переглядів: 891 | Додав: fam-center
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]