РАЗОМ ДО ЩАСЛИВОГО ЖИТТЯ!
Головна » 2013 » Червень » 2 » Можливості психологічної корекції домашніх агресорів
21:02
Можливості психологічної корекції домашніх агресорів
29 травня в рамках Програми розвитку ООН в Україні та за підтримки Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради з прав людини в столиці відбувся тренінг для фахівців на тему перспектив психологічної корекції домашніх агресорів у нашій державі. Досвідом корекційної роботи в Деснянському Центрі у справах сім’ї та жінок з колегами поділилася директор Наталія Грищенко.



Семінар-тренінг зібрав соціальних працівників, благодійників та психологів із різних областей України. Головною метою заходу став обмін досвідом впровадження та результатів програм психологічної роботи з кривдниками в сім’ях. Виявилось, що досвідом такої роботи можуть похвалитися лічені заклади, а фахівці Деснянського Центру у справах сім’ї та жінок виявились справжніми новаторами в цій сфері. Мова йде про експеримент психологів Центру в межах програми «НІ – насильству!». Фахівці прийняли рішення проводити групові заняття в гетерогенних групах. В спільну групу об’єднали людей, які зайняті в корекційній програмі та тих, хто звернувся до Центру самостійно і необов’язково мають конфліктне підґрунтя психологічних проблем. Наталія Грищенко розповіла про попередні підсумки впровадження цієї програми: вже після восьми занять є відчутний результат та позитивна динаміка поведінки клієнтів, які запрошені до Центру для проходження корекційної програми.

Важливе значення для позитивних результатів будь-якої методи має залученість усієї родини до роботи з психологами. Якщо консультації відвідує сім’я, то ефект від цього набагато вищий, ніж у випадках залучення до програми лише однієї сторони конфлікту. Фахівці наголошують, що бувають випадки, коли важко навіть достеменно визначити межу, яка проходить між кривдником та жертвою. Родина – це єдність і залученість усіх її членів до спільної справи. Тому причини конфлікту найчастіше знаходяться в сім’ї, а не в конкретній особі з її нахилами та особливостями характеру. Скорегувати негативні риси людини легше, ніж нівелювати чинники, які призвели до прояву цих рис. Це повинен пам’ятати кожен, хто має справу з домашнім насильством.





Зазначимо наостанок, що навіть найкращі професіонали з високим рівнем знань не можуть допомогти людині в біді, якщо та не виявляє бажання і волю до змін. На цьому зійшлися всі учасники семінару. Працівники і психологи закладів соціальної допомоги готові надавати допомогу в біді, проте головну роботу – роботу над собою - люди повинні робити самі.
Категорія: Новини Центру | Переглядів: 682 | Додав: desncenter | Теги: тренінг, психологічна корекція
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]