РАЗОМ ДО ЩАСЛИВОГО ЖИТТЯ!
Головна » 2010 » Листопад » 25

Читати рубрику ви можете у пункті меню Документи Центру, розділ Цікаве... або за посиланням

Категория: Новини Центру | Просмотров: 866 | Дата: 25.11.2010 | Коментарі (0)

23 листопада 2010 року в Києві був проведений круглий стіл "Стан реалізації законодавства у сфері боротьби з торгівлею дітьми, дитячою проституцією і порнографією та перспективи його вдосконалення.", на якому були присутні представники Міністерства у справах сім'ї, молоді та спорту, Міністерства внутрішніх справ України, міністерства юстиції України, представники міжнародних організацій та вищих навчальних закладів, народні депутати, експерти у сфері захисту дітей.
На зібранні прозвучали важливі пропозиції щодо законодавчих ініціатив, зміну існуючих та прийняття нових правових норм, законів та кодексів розроблених на виконання вимог Факультативного протоколу щодо торгівлі дітьми, дитячої проституції і дитячої порнографії до Конвенції ООН про права дитини, ратифікованого Верховною Радою України 3 квітня 2003 року, та Конвенції Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального розбещення, що підписана Україною 14 листопада 2007 року.
Під час спільної ... Читати далі »
Категория: Інші новини | Просмотров: 924 | Дата: 25.11.2010 | Коментарі (0)

В цьому році загальні кошти місцевих та державного Бюджету, спрямовані на боротьбу з насильством в сім'ї, склали більше 700 тисяч гривень, але вже в наступному, 2011 році, у Бюджеті буде закладено в три рази більше коштів спрямованих на боротьбу з насильством - близько 2 мільйонів гривень. Про це повідомив Міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту Равіль Сафіуллін 24 листопада на прес-конференції "Міжнародний день викорінення насильства щодо жінок" з нагоди початку кампанії "16 днів проти насильства".
Міністр зазначив, що проблема насильства над жінками в Україні, в порівняні з іншими країнами, стоїть досить гостро. "В Україні кожен рік від домашнього насильства гине близько тисячі жінок…", - наголосив Міністр, - у Франції, наприклад, у 2009 загинула 141 жінка".
Міністр навів статистику за 9 місяців поточного року, зокрема, зазначив він, було зареєстровано 82924 звернень з приводу насильства: левова частка від жінок – 74563, від дітей – 714, а за статистикою МВС – ... Читати далі »
Категория: Інші новини | Просмотров: 834 | Дата: 25.11.2010 | Коментарі (0)

25 листопада в Україні розпочинається масштабна кампанія "Шістнадцять днів проти насильства".
Цьому була пересвячена прес-конференція "Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок", в якій брали участь Міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту Равіль Сафіуллін, голова відділу політики, преси та інформації Представництва ЄС і Україні Золотан Салай, регіональний Координатор ООН Олів'є Адам., а також Мар'яна Євсюкова, Директор Юридичного департаменту Центру "Ла Страда-Україна".
Гаслом кампанії стала фраза "Не мовчіть!". Міністр зауважив, що необхідно зосередитися насамперед на профілактичній роботі, а не боротись з наслідками.
Категория: Інші новини | Просмотров: 940 | Дата: 25.11.2010 | Коментарі (0)