РАЗОМ ДО ЩАСЛИВОГО ЖИТТЯ!
Головна » 2015 » Грудень » 9 » Тренінг-семінар «Психологічний захист від насильства»
09:25
Тренінг-семінар «Психологічний захист від насильства»

 

За підтримки Управління у справах сім`ї та молоді, Управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації, управління  08 грудня 2015 року в рамках плану заходів Центру у справах сім`ї та жінок Деснянського району міста Києва до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», в Галереї мистецтв Деснянського району спеціалістами Центру було проведено семінар-тренінг на тему «Психологічний захист від насильства». Учасниками тренінгу були керівники та спеціалісти районних управлінь та установ, долучилися до проведення колеги Шевченківського та Голосіївського районів міста Києва.

В процесі практичної роботи учасники заходу працювали над вправами щодо кордонів особистості, власної точки зору та реакцій у конфліктах, колесом насильства. В другій частині тренери звернули увагу учасників на поняття «фасилітація потреб», «мова потреб» з метою мирного врегулювання непорозумінь та попередження їх виникнення. Детально розібрали ролі по трикутнику Карпмана – «жертва», «агресор», «рятівник» та своє місце в кожній із таких позицій. В процесі роботи до заходу долучилася колишня мешканка Притулку Центру у справах сім`ї та жінок Деснянського району міста Києва, яка тривалий час проходила реабілітацію та адаптацію після невдалих відносин. Вона розповіла про свій приклад переборення питання насильства, шляхи, які використовувала вона, джерела внутрішнього ресурсу.

Побудована таким чином робота дає можливість осягнути проблему у трьохвимірному вигляді та побачити своє місце на цій площині. Як спеціаліста, як жертви, як агресора. Продовжуємо шукати продуктивні форми роботи, які є дійсно дієвими.

 

Категорія: Новини Центру | Переглядів: 617 | Додав: desncenter
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]