РАЗОМ ДО ЩАСЛИВОГО ЖИТТЯ!
Головна » 2017 » Березень » 29 » Діалог з педагогами про головне
18:09
Діалог з педагогами про головне

В рамках тижня української книги та завдяки співпраці з бібліотечною системою Деснянського району міста Києва, 29 березня спеціалісти Центру у справах сім`ї та жінок провели діалогові зустрічі з представниками педагогічного складу навчальних закладів нашого району.

Першою була тема соціального педагога Н.Овсієнко, що має 45-річний педагогічний склад: «Чому діти ходять до мене на урок?» https://www.facebook.com/images/emoji.php/v8/f4c/1/16/1f642.png В ході зустрічі було підняте болюче питання, але на яке є відповіді. Як основний меседж: виключити із навчального процесу боротьбу з учнем. Акти психологічного насильства над вчителями та учнями виникають щодня, проте є конструктивне рішення – діалог та використання ресурсів один одного. Як раз тут ефективними будуть переговори вчитель-учень, учень-вчитель з вибором стратегії «win-win»
(виграв-виграв). В ході зустрічі було підняте питання пріоритетів навчального процесу та інформаційної перенавантаженості програм, які вчителеві важливо поєднати з практикою та в ході роботи навчити дітей думати, а не зазубрити інформацію. Саме в процесі обговорення даної теми були з`ясовані основні демотивуючі моменти для учнів.

Наступним блоком діалогової зустрічі була тема медичного психолога О.Степанюк: «Неприємність цю ми переживемо. Впертість і що з нею робити?». Основні напрямки розмови були побудовані на причинах дитячої впертості та істинних інтересах, які мають подібний прояв поведінкових реакцій. Адже з впертістю учнів стикаються більшість вчителів і практично всі батьки, причому в певному віці це здоровий прояв формування особистості, головне нам – дорослим, не довести цей прояв до деструктивної риси характеру дитини в подальшому. В підлітковому віці, це має місце з огляду на авторитет серед підлітків, страх щось змінювати або спробувати новий вид діяльності, привертання уваги та самоствердження.

Питання батьків і дітей, вчителів та учнів – нелегке, проте ключовий висновок обох блоків: з дітьми не треба боротися, треба ГОВОРИТИ з ними на їх мові! Шукайте ключики, адже воно того варте!

Дякуємо Галереї мистецтв Деснянського району міста Києва, де було проведено захід та рекомендуємо всім мешканцям відвідати експозицію, що наразі там представлена: ілюстрація книг видавництва Абабагаламага, натхненні роботи В.Книш та інших майстрів.

Висловлюємо вдячність лауреатці Всеукраїнських конкурсів, Олені Склезь, за музичне доповнення грою на бандурі та вражаючим голосом.

Категорія: Новини Центру | Переглядів: 720 | Додав: desncenter
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]