РАЗОМ ДО ЩАСЛИВОГО ЖИТТЯ!
Головна » 2016 » Вересень » 2 » Деснянський район акумулює зусилля з попередження насильства в сім`ї
16:29
Деснянський район акумулює зусилля з попередження насильства в сім`ї

02 вересня 2016 року за ініціативи та на базі Центру у справах сім`ї та жінок Деснянського району міста Києва за сприяння Служби у справах дітей Київської міської державної адміністрації проведено унікальний тренінг для суб`єктів соціальної роботи Деснянського району міста Києва, що працюють у сфері попередження домашнього насильства: «Нормативне регулювання відповідальності дорослих за жорстоку поведінку з дітьми. Особливості поведінки батьків (опікунів), що дозволяють розпізнати жорстокість по відношенню до дитини».

Ключовим меседжем практичної зустрічі став момент необхідності акумуляції зусиль щодо попередження виникнення насильства. У практичному блоці були напрацьовані механізми роботи глобального та локального рівня, що може стати стратегією діяльності кожної із присутніх установ.

Вагоме значення тренінгу мала присутність дільничних інспекторів поліції та їх погляд на питання практичного втілення Закону України «Про попередження насильства в сім`ї».

Проблемним і дуже болючим питанням для всіх учасників зустрічі став озвучений факт відсутності в системі шкільного навчання психологічної освіти, що стає ключовим при формуванні взаємостосунків та виникнення агресорів/жертв. І найболючіше – страждають, перш за все, діти. Які, як правило, в дорослому житті також продовжують практику насильства.

Тому проведення даного заходу ще раз підтверджує актуальність проведення на рівні району програм особистісного розвитку, тренінгів, психологічної практики у різних проявах у виконанні висококваліфікованих фахівців. Надалі це стане важливим сектором профілактичної роботи, яка має займати ключове місце в нашому суспільстві.

 

 

Категорія: Новини Центру | Переглядів: 554 | Додав: desncenter
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]