РАЗОМ ДО ЩАСЛИВОГО ЖИТТЯ!
Головна » Архів новин
23 жовтня в м. Києві в рамках осіннього місячника з благоустрою та озеленення рідного міста працівники Центру у справах сім'ї та жінок провели суботник. Було прибрано відведену територію, посаджено дерева. Результатом співпраці стала ще одна Алея новопосаджених дерев, яку найменували “Алеєю Центру у справах сім'ї та жінок”. Фоторепортаж суботнику можна переглянути у “Фотогалереї подій”. Цей захід є гарним показом, того, що невтомним працівникам нашого Центру не чужа не тільки розумова, а й фізична робота)). Давайте зробимо наше місто чистішим та охайнішим, вклад кожного є необхідним для розвитку рідного міста... Головне в цій справі - небайдужість.
Категория: Новини Центру | Просмотров: 854 | Дата: 09.11.2010 | Коментарі (0)

Центр у справах сім'ї та жінок запрошує усіх бажаючих жінок взяти участь у проекті “Самореалізація: шляхи до успіху”. В рамках проекту Ви можете відвідати курс “Комп'ютерна грамотність” та “Манікюрна справа”, а також лекції, майстер-класи на теми косметології, психологічного та фізичного здоров'я. Заняття проходять по вівторкам. Записатись на проект можна в режимі телефонної розмови (номери телефонів вказані на головній сторінці сайту). Проект діє з травня поточного року, та ми завжди раді поповненню груп новими учасниками, що мають потребу вивчити та вдосконалити себе й свої навички. З радістю приймемо до уваги Ваші побажання, запитання, критичні зауваження. Працівники Центру відкриті до співпраці та ідей щодо організації нових проектів в рамках програм по самореалізації. Будемо вдячні за будь-яку допомогу.
Категория: Новини Центру | Просмотров: 806 | Дата: 09.11.2010 | Коментарі (0)

11 травня Центр у справах сім'ї та жінок розпочинає проведення програми "Самореалізація: шляхи до успіху".

Метою програми впровадження політики рівних прав і можливостей жінок та чоловіків через розкриття особистістного потенціалу, реалізація особистості на ринку праці. Учасники отримують нові знання з різних галузей. На семінарських і тренінгових заняттях вдосконалюється ораторське мистецтво, розвиваються комунікативні навички, поглиблюються знання основ ділового етикету, корпоративних норм та культури. Кваліфіковані викладачі та експерти допомагають учасникам знайти свій стиль і налаштувати на позитив внутрішній стан, а також усвідомити можливість змін на краще в особистому та суспільному житті, упевнено йти кар'єрними сходами та будувати щасливу сім'ю.

Категория: Новини Центру | Просмотров: 922 | Дата: 10.05.2010 | Коментарі (0)

Кабінет Міністрів України на засіданні 5 травня прийняв постанову "Про деякі питання реалізації Закону України "Про Державний бюджет України на 2010 рік".

Постанова передбачає, що з 1 січня 2010 року буде здійснено перерахунок розмірів пенсій, щомісячного довічного грошового утримання, державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам, які не мають права на пенсію, та інвалідам. Рішення Уряду обумовлене новим розміром прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, встановлений Законом України "Про Державний бюджет України на 2010 рік".

Згідно з постановою, Пенсійний фонд України зобов’язаний забезпечити нарахування та виплату перерахованого розміру пенсій або допомоги починаючи з травня 2010 року.

У разі коли розмір пенсії або допомоги (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною, індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством) після перераху ... Читати далі »

Категория: Інші новини | Просмотров: 861 | Дата: 10.05.2010 | Коментарі (0)

З першого травня Уряд підвищує пенсії та зарплати у бюджетній сфері громадянам, доходи яких були нижчими за прожитковий мінімум. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Микола Азаров. У зв’язку з цим Глава Уряду доручив Пенсійному фонду разом з Міністерством праці та соціальної політики, а також усіма міністерствами, відомствами, місцевими держадміністраціями швидко здійснити перерахунки пенсій і зарплат та вчасно їх виплатити громадянам.

Микола Азаров також зазначив, що у зв’язку з пізнім прийняттям Державного бюджету на 2010 рік цю роботу необхідно здійснити протягом травня: "Цього місяця пенсіонери отримають надбавку за окремою відомістю, але з червня пенсійні виплати здійснюватимуться у звичайному режимі". Крім того, сьогодні Уряд прийме постанову, яка визначає порядок перерахунку і підвищення пенсій, довічного грошового утримання, державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та інвалідам, починаючи з 1 січня поточного року.

Джерело: http://www.v ... Читати далі »

Категория: Інші новини | Просмотров: 871 | Дата: 10.05.2010 | Коментарі (0)

Уряд затвердив механізм, згідно з яким буде визначатися та застосовуватися мінімальна заробітна плата в погодинному розмірі. Проект відповідного акта на засіданні Кабінету Міністрів України представив сьогодні Міністр праці та соціальної політики України Василь Надрага.

Згідно з прийнятою постановою мінімальна заробітна плата в погодинному розмірі встановлюється відповідно до умов та порядку встановлення мінімальної місячної заробітної плати, передбачених статтями 9 і 10 Закону України „Про оплату праці”.
Вона визначається, виходячи з узгодженого проекту місячного розміру мінімальної заробітної плати та середньомісячної норми тривалості робочого часу за рік при 40–годинному робочому тижні.

Після узгодження з відповідними організаціями пропозицій щодо мінімальної заробітної плати в місячному розмірі Міністерство праці та соціальної політики розраховує мінімальну заробітну плату в погодинному розмірі та подає пропозиції щодо цього Міністерству фінансів до 10 серпня щороку ... Читати далі »

Категория: Інші новини | Просмотров: 1043 | Дата: 10.05.2010 | Коментарі (0)

У період з 10.05.2010 по 16.05.2010 року Міністерство охорони здоров`я України проводить Всеукраїнський тиждень планування сім`ї та збереження репродуктивного здоров`я. Це відбувається у рамках реалізації Державної програми “Репродуктивне здоров`я нації на період до 2015 року”, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України № 1849 від 27 грудня 2006 року.

Основною метою Всеукраїнського тижня планування сім`ї та збереження репродуктивного здоров`я є привернення уваги урядових, громадських організацій, медичних працівників та населення до вирішення проблем планування сім`ї і репродуктивного здоров`я, а також до подолання негативних тенденцій демографічної ситуації в Україні. Виконувати такі завдання МОЗ України сьогодні допомагають міжнародні неурядові організації.

Існує багато чинників здоров`я, які наносять непоправну шкоду репродуктивному здоров’ю. Одним з таких чинників є аборти, які впливають на перебіг наступних вагітностей та пологів. Протягом останнього десятиріччя в ... Читати далі »

Категория: Інші новини | Просмотров: 1028 | Дата: 10.05.2010 | Коментарі (0)

27 квітня 2010 року Верховною Радою України ухвалено Закон «Про Державний бюджет України на 2010 рік», яким затверджено розміри прожиткових мінімумів для різних категорій населення.

Так, згідно Документа, для дітей віком до 6 років встановлюється прожитковий мінімум з 1 січня -755 гривень; з 1 квітня -767 гривень; з 1 липня -771 гривня; з 1 жовтня -787 гривень; з 1 грудня -799 гривень.

Для дітей віком від 6 до 18 років: з 1 січня -901 гривня; з 1 квітня -917 гривень; з 1 липня -921 гривня; з 1 жовтня -941 гривня; з 1 грудня -957 гривень.

Сума прожиткового розміру для працездатних осіб в 2010 році становитиме: з 1 січня -869 гривень; з 1 квітня -884гривні; з 1 липня -888 гривень; з 1 жовтня -907 гривень; з 1 грудня -922 гривні;

На фінансове забезпечення прийомних сімей і дитячих будинків сімейного типу в Держбюджеті виділено понад 275 млн. грн., що на 64% більше у порівнянні з 2009 роком (176,550 млн. грн.).

Джерело: Міністерство у справах сім’ї, молоді та спорту< ... Читати далі »

Категория: Інші новини | Просмотров: 976 | Дата: 10.05.2010 | Коментарі (0)

В І кварталі 2010 року за незадовільне виконання батьками своїх батьківських обов‘язків служби у справах дітей попередили про відповідальність 8137 батьків, ініційовано притягнень до відповідальності 3614 батьків.
Заходами служб у справах дітей обстежено 14 834 сім‘ї, які опинилися у складних життєвих обставинах, вилучено з несприятливого побутового оточення 1056 дітей.

Водночас, викликає стурбованість факт, що за І квартал 2010 р. збільшилася на 3% чисельність виявлених дітей, які вживали спиртні напої. При цьому за І квартал 2010 р. у регіонах України зафіксовано зменшення кількості порушень правил торгівлі спиртними напоями та тютюновими виробами, що може свідчити про те, що не повною мірою здійснюється відповідний контроль за продажем у торгівельній мережі спиртних напоїв громадянам, які не досягли 18-річного віку.
З метою недопущення втягування дітей у протиправні дії, службами у справах дітей за І квартал 2010 р. попереджено 384 посадові особи, ініційовано притя ... Читати далі »

Категория: Інші новини | Просмотров: 890 | Дата: 10.05.2010 | Коментарі (0)

Протягом 2009 року скоротилася кількість відмов батьків від новонароджених дітей.

Так, за підсумками року, кількість новонароджених, від яких відмовились батьки, у 2009 році, становить 865 немовлят, що на 5% менше, ніж у 2008 році.

За даними Державної соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді та Міністерства охорони здоров’я України, загалом динаміка скорочення кількості новонароджених, від яких відмовилися батьки, за останні роки виглядає таким чином: у 2004 р. – 1549 відмов від новонароджених; 2005 р. – 1246; 2006 р. – 998; 2007 р. – 1027; 2008 р. – 909; 2009 р. – 865.

Свій внесок у позитивну тенденцію до зменшення раннього соціального сирітства роблять центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, які з 2005 року впровадили у свою діяльність роботу із запобігання відмовам від новонароджених дітей шляхом соціальної підтримки та надання соціальних послуг жінкам, котрі опинились в складних життєвих обставинах.

Так, за даними Держсоцслужби, завдяки роботі центрі ... Читати далі »

Категория: Інші новини | Просмотров: 1082 | Дата: 10.05.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 11 12 13 14 15 16 »