РАЗОМ ДО ЩАСЛИВОГО ЖИТТЯ!
Головна » Архів новин
1 листопада на базі Центру сім'ї та жінок пройшов майстер-клас "Основні засади гендерних підходів при формуванні здорового способу життя учнів у навчально-виховному процесі" в рамках реалізації проекту "Формування практичних навичок здорового способу життя серед дітей та молоді Деснянського району м. Києва" за підтримки фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Навчання пройшли соціальні працівники, психологи та педагоги.
Категория: Новини Центру | Просмотров: 789 | Дата: 10.11.2010 | Коментарі (0)

Вітання Міністра Равіля Сафіулліна з нагоди Дня працівника соціальної сфери

5 листопада 2010


ДОРОГІ ДРУЗІ!

Щиро вітаю вас із професійним святом – Днем працівника соціальної сфери!
Соціальна сфера – особлива, вона вимагає підвищеної відповідальності та надзвичайно високого професіоналізму.
У такій діяльності немає місця байдужості чи холодності. Люди, зайняті в соціальній сфері, присвятили себе служінню іншим.
Ви щодня стикаєтеся з чужою бідою і відчаєм, але, як справжні професіонали, міцні духом люди знаєте: безвихідних ситуацій не буває.
Ви впевнено ведете за собою тих, хто опинився у складних життєвих обставинах, допомагаєте їм долати негаразди та вирішувати проблеми. Ви даєте можливість повірити у власні сили, спрямовуєте на правильну дорогу, виводите зі скрути.
Своєю самовідданою працею ви робите світ сприятливим для дітей, захищаєте сім'ю, підтримуєте молодь.
Щиро дякую вам за добросовісну роботу та впевнен ... Читати далі »

Категория: Інші новини | Просмотров: 1746 | Дата: 09.11.2010 | Коментарі (0)

2-3 грудня 2010 року Міжнародний жіночий правозахисний центр "Ла Страда-Україна проводить тренінг для тренерів «Запобігання сексуальній експлуатації дітей в туризмі» з метою підготовки лекторів та тренерів до ведення діяльності із запобігання сексуальній експлуатації дітей в туризмі.

Тренінг «Запобігання сексуальній експлуатації дітей в туризмі» проводиться з метою підготовки лекторів та тренерів для ведення діяльності із запобігання сексуальній експлуатації дітей в туризмі серед учнівської та студентської молоді, представників державних установ та неурядових організацій.

Участь у тренінгу дозволить учасникам у подальшому проводити заходи із запобігання сексуальній експлуатації дітей з використанням інноваційних підходів та технологій. Запропоновані під час майстер-класів, презентацій, дискусій, роботи в групах активні методи та форми роботи сприятимуть найефективнішому досягненню результатів діяльності. Тренінг побудований таким чином, щоб учасники мали змогу поділитись своїм ... Читати далі »

Категория: Інші новини | Просмотров: 935 | Дата: 09.11.2010 | Коментарі (0)

Регіональне представництво фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні та Всеукраїнська громадська організація «Жіночий консорціум України» проводять Форум «Саморегулювання в рекламній індустрії України та підходи до вирішення проблеми дискримінації за ознакою статі»,за участі представників державних органів влади, рекламної індустрії, бізнесу, іноземних експертів рекламної сфери, медіа-експертів, представників громадських організацій, журналістів, науковців, редакторів та ін.

У Форумі візьме участь Олівер Грей, голова Європейського Альянсу зі стандартів в галузі реклами (theEuropeanAdvertisingStandardsAlliance – EASA).

Метою заходу є обговорення та дискусія щодо питання регулювання рекламної діяльності в Україні (можливості впровадження механізмів саморегулювання рекламною індустрією), а також обговорення шляхів вирішення проблеми дискримінації за ознакою статті в рекламі.

Під час Форуму вперше буде презентовано публікацію - «Сексизм в рекламі: його подолання ч ... Читати далі »

Категория: Інші новини | Просмотров: 809 | Дата: 09.11.2010 | Коментарі (0)

5 листопада 2010 року Верховна Рада України прийняла законопроект про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо допиту неповнолітніх потерпілих і свідків.
В проекті Закону наголошується на тому, щоб процес допиту не ставав для дитини загрозливою та психотравмівною ситуацією. Процес допиту має відбуватись із залученням батьків дитини чи опікунів, обовязковою є участь психолога, допит підлягає відеозапису, має обмежену тривалість, та перерву, якщо триває понад годину. Створені передумови для запобігання психологічного та фізичного тиску.
Категория: Інші новини | Просмотров: 854 | Дата: 09.11.2010 | Коментарі (0)

Для зменшення навантаження на сімейний бюджет в процесі формування економічно обґрунтованої ціни на газ уряд створив всеохоплюючу систему субсидій. Нові спрощені правила надання субсидій і зниження порогу для її призначення дозволять півтора мільйонам сімей, вдвічі більше, ніж у 2009 році, реалізувати своє право на державний соціальний захист. З урахуванням 4 мільйонів, що вже мають пільги, загальна частка підтриманих державою сімей складе 34 відсотки. Малозабезпечені не постраждають від підвищення ціни - прийняте урядом рішення компенсує непрацюючим і пенсіонерам витрати, що більші за 10 відсотків їх сімейного бюджету. Для працюючих ця цифра тепер становить 15 відсотків.
Пенсіонерам не доведеться стояти в чергах за субсидією, оформити яку вони зможуть, не виходячи з дому. Досить заповнити декларацію та заяву за наведеним зразком і відіслати їх в заздалегідь сплаченому конверті до місцевої служби соціального захисту. Для працюючих до цього додасться лише довідка про доходи. Звес ... Читати далі »
Категория: Інші новини | Просмотров: 951 | Дата: 09.11.2010 | Коментарі (0)

Як повідомляє Радіо Свобода 23 вересня 2010 року Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун оголосив про початок глобальної кампанії на захист материнства і дитинства.

Протягом найближчих п'яти років держави, міжнародні організації і приватні благодійні фонди, як очікується, повинні виділити $40 мільярдів на заходи щодо захисту здоров'я жінок і дітей в бідних країнах світу.

За оцінками ООН, завдяки реалізації ініціативи до 2015 року можна буде врятувати життя близько 15 мільйонів дітей.

Про початок кампанії було оголошено на саміті, присвяченому виконанню програми "Цілі тисячоліття", який відбувся в Нью-Йорку.

Категория: Інші новини | Просмотров: 790 | Дата: 09.11.2010 | Коментарі (0)

3 1 січня 2010 року
підвищено розмір допомоги по догляду за дитиною
до досягнення нею трирічного віку

Важливим інститутом права соціального забезпечення є державна допомога сім'ям з дітьми, суть якої полягає передусім у поліпшенні матеріального становища сімей з дітьми та створенні найсприятливіших умов для розвитку підростаючого покоління.

У процесі реформування сфери соціального забезпечення динамічно розвивається і відповідне законодавство, з'являються нові види державної допомоги, змінюються порядок призначення та терміни виплати допомоги, підвищується її розмір.

В Україні останнім часом велика увага з боку держави приділяється законодавчій підтримці сімей з дітьми, до якої належить Закон України від 21.11.92 р. № 2811-ХІІ “Про державну допомогу сім'ям з дітьми” (у редакції Закону України від 04.07.2002 р. № 49-ІV, за текстом - Закон № 2811-ХІІ).

Цей Закон відповідно до Конституції України встановлює гарантований державою рівень матеріальної підтримки ... Читати далі »

Категория: Інші новини | Просмотров: 1038 | Дата: 09.11.2010 | Коментарі (0)

Кабінет Міністрів своєю постановою № 976 від 27 жовтня 2010 року «Про визнання таким, що втратив чинність, пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 28 травня 2008 р. N 530» скоротив пенсійні надбавки для окремих категорій населення.

Пункт третій урядової постанови № 530 «Деякі питання соціального захисту окремих категорій громадян» передбачав, що нарахування підвищеної пенсії або щомісячної довічної грошової соціальної допомоги, яка виплачується замість пенсії, згідно із Законом «Про жертви нацистських переслідувань», проводиться в таких розмірах:

-колишнім неповнолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в`язням концтаборів, гетто та інших місць примусового утримання, створених фашистською Німеччиною та її союзниками в період ВВВ і Другої світової війни, а також дітям, які народилися в цих місцях, – на 25%;

-колишнім неповнолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в`язням концтаборів, гетто, інших місць примусового утримання, виз ... Читати далі »

Категория: Інші новини | Просмотров: 784 | Дата: 09.11.2010 | Коментарі (0)

До уваги відвідувачів сайту: на сайті відкривається нова рубрика “Хронологія мотивів”. Теоретичні відомості про мотиви, як рушії людської поведінки дозволять нам краще розуміти потреби та душевний стан наших дітей, батьків, бабусь чи дідусів. Читайте на сайті: в пункті меню “Документи Центру”, підпункт “Цікаве”, або переходьте за посиланням :

Категория: Інші новини | Просмотров: 832 | Дата: 09.11.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 10 11 12 13 14 15 16 »