РАЗОМ ДО ЩАСЛИВОГО ЖИТТЯ!
Головна » 2016 » Травень » 28 » Всеукраїнський велодень
19:10
Всеукраїнський велодень

Колона Деснянського району взяла участь у велопараді з нагоди Дня Києва

У суботу деснянці мали змогу спостерігати як від проспекту Маяковського рушила організована колона велосипедистів. Близько п’ятисот поціновувачів активного відпочинку Деснянського району долучилися до Всеукраїнського Велодня, присвяченого Дню Києва.

У складі колони Деснянського району крутили педалі в.о. голови Деснянської райдержадміністрації Віктор Крохмалюк, начальник Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Деснянської РДА Армен Оганесян, директор Центру навчання плаванню Оксана Лісаковська, директор Центру у справах сім’ї та жінок Деснянської РДА Тетяна Бачек, директор Центру реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями Деснянської РДА Анатолій Чунарьов, представників Громадської ради при Деснянській райдержадміністрації, ГО «Світ без залежності», громадські організації, активні деснянці.

Європейська площа стала місцем зустрічі велосипедистів з десяти районів столиці. Київський міський голова Віталій Кличко привітав учасників велопробігу та відкрив старт Великої велогонки.

Віталій Кличко подякував усім велосипедистам, які приєдналися до заходу, і наголосив, що таким чином вони демонструють, що столиця України є спортивним містом. Він зауважив, що завдання столичної влади – зробити Київ комфортним для пересування велосипедом.

Мер нагадав, що для прихильників велосипедного спорту минулого року був відкритий найбільший веломаршрут від Європейської площі до Троєщини. Крім того, додав Віталій Кличко, у планах столичної влади – відкриття нових велодоріжок.

«Найближчим часом ми відкриємо оновлений велотрек, який стане сучасним центром спорту. Треба визнати, що наразі Київ не зовсім зручний для пересування велосипедом. І я це знаю, оскільки сам їжджу велосипедом. Наше завдання – зробити так, щоб Київ став дійсно сучасним велосипедним містом», – підкреслив він.

Віталій Кличко також додав, що вже найближчим часом будуть передані велосипеди поліцейським, які зможуть на них патрулювати вулиці столиці.

Перед стартом параду з Європейської площі Київський міський голова з іншими велосипедистами зробили спільне фото. Віталій Кличко зауважив, що велоспільнота міста проводить велопарад та пропагує здоровий спосіб життя своїм прикладом. Мер зауважив, що їздить велосипедом на роботу і тренується зранку.

«Це добре, що з кожним роком у Києві стає все більше людей, які обирають пересування містом на велосипеді», – сказав він. До участі у велопараді також приєдналися посадовці КМДА.

Велопарад відбувався за маршрутом: Європейська площа – Майдан Незалежності – вул. Хрещатик – вул. Велика Васильківська – вул. Ковпака – вул. Антоновича – м. «Либідська» (розворот) – вул. Велика Васильківська – вул. Хрещатик – пл. Європейська – Володимирській узвіз – пл. Поштова – Гаванський міст – парк «Дружби народів».

Подолавши більше 30 км, Віктор Крохмалюк та Армен Оганесян зустрілися з керівником «X-Park» Юрієм Зозулею та разом з Василем Вірастюком вболівали за деснянців на змаганні Федерації стронгмену України.

Категорія: Новини Центру | Переглядів: 486 | Додав: desncenter
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]