РАЗОМ ДО ЩАСЛИВОГО ЖИТТЯ!
Головна » 2015 » Листопад » 2 » Відбулося засідання Ради з питань гендерної рівності Деснянської районної в місті державної адміністрації
13:53
Відбулося засідання Ради з питань гендерної рівності Деснянської районної в місті державної адміністрації

Сьогодні у приміщенні Деснянської райдержадміністрації відбулося засідання Ради з питань гендерної рівності та гендерної дискримінації за участю директора Центру у справах сім’ї та жінок Деснянського району Тетяни Бачек, начальника Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Тамари Головко,  координатора програми «Гендерна демократія» Представництва Фонду імені Генріха Бьолля в Україні Ганни Довгопол, заступника директора Українського центру гендерної освіти НТУУ «КПІ» з науки та методологій, доцент кафедри філософії Юлії Стребкової, священика Храму Адріана та Наталії Отця Романа та представників структурних підрозділів Деснянської РДА та громадських організацій району.

Під час засідання учасники ознайомилися з внесеними змінами до складу Ради з питань гендерної рівності Деснянської райдержадміністрації, затвердженого розпорядженням Деснянської РДА.

«Сьогодні у новому складі Рада зібралася для того, щоб знайти найбільш ефективні шляхи діяльності у впровадженні Державної програми забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у 2017-2019 роках, яка затверджена на період до 2016-го року включно, дотриманні встановленої практики розгляду звернень громадян з питань дискримінації за ознакою статі та попередженні домашнього насильства. Необхідно більше уваги приділяти захисту прав жінок, чоловіків, досягненню гендерної рівності в українському суспільстві. Бажаю всім нам плідної та творчої роботи», – звернулася до присутніх заступник голови Ради, начальник Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Деснянської райдержадміністрації Тамара Головко.

Також під час засідання присутні переглянули відео з питань гендерної демократії, ознайомилися з принципами гендерного бюджетування, взяли участь у інтерактивній дискусії «Гендерні аспекти шляхом соціальної стабільності», висловили пропозиції у вдосконаленні роботи з питань гендерної політики у Деснянському районі.

«Питання гендерного паритету були і є актуальними для нашого району, міста, країни. Перш за все, для себе варто зрозуміти, що гендер - це рівні права громадян, незалежно від статі. Ми як заклад, відповідальний за цей напрям, плануємо й надалі впроваджувати нові та реалізовувати діючі програми з дотриманням гендерних принципів. Цього року маємо гарні напрацювання з форм проведення просвітницької роботи, започаткували такий фестиваль як Family fest, який враховує потреби всіх категорій громадян; відродили та трансформували фестиваль «Десняночка», розробили нову програму «Свобода бути собою», провели ряд тренінгів, семінарів від учнівської молоді до працівників органів державної влади. Маємо багато планів і дуже приємно, що це підтримується як керівництвом Деснянської райдержадміністрації, так і структурними підрозділами. Крім того, маємо надійних партнерів з громади, а значить, процес матиме комплексний підхід, що й потрібно для формування цілісної політики в районі, місті, державі. Щиро вдячні всім колегам, які глибоко розуміють та включаються в нашу роботу» - зазначила директор Центру у справах сім’ї та жінок Деснянського району Тетяна Бачек.

Категорія: Новини Центру | Переглядів: 463 | Додав: desncenter
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]