РАЗОМ ДО ЩАСЛИВОГО ЖИТТЯ!
Головна » 2011 » Червень » 10 » Роздуми після свята "Щаслива дитина в Деснянській родині"
10:05
Роздуми після свята "Щаслива дитина в Деснянській родині"

Джерела , що наповнюють життя змістом.

Власне, історія ця розпочалася давно… З початку ХХ сторіччя людство все більше уваги почало звертати на проблему захисту прав дитини. Адже завжди вважалося, що інтереси дітей природним чином співпадають з інтересами батьків. Життя вносило свої корективи. Услід за Загальною Декларацією прав людини (1948р.) з'являється новий Міжнародний документ щодо прав дитини, одноголосно ухвалений членами Генеральної Асамблеї ООН. 1 червня 1950 року цивілізований світ почав відзначати Міжнародний день захисту дітей.
Україна приєдналася до цієї традиції вже згодом для своєї ж таки користі, задля свого майбутнього. Реальні зрушення у процесі захисту прав дітей в Україні почалися лише з набуттям державою Незалежності .В 1998 році Україна доєдналася до традиції, започаткованої Міжнародною демократичною федерацією жінок - 1 червня ми відзначаємо Міжнародний день захисту дітей.

Наша «Фундація "Гармонізоване суспільство" у рамках святкування Тижня захисту прав дитини, з нагоди Міжнародного Дня захисту дітей, цього року вперше організувала яскраве дитяче свято на території району столиці. Одразу скажу - проблеми дитинства, так само як і інші , ми намагаємося вирішувати комплексно, я б сказала. різнобічно, тісно співпрацюючи з органами влади, з іншими громадськими організаціями. І це позитивно вплинуло і впливає на суспільне становище малих українців, адже зміни на краще відбуваються у виховному та освітньому процесах.

 "Щаслива дитина в Деснянській родині" - так назвали ми наше свято, до якого долучилися сотні мешканців району. Це стало реальним свідченням того, якою пильною є увага місцевої влади до проблем підростаючого покоління, зокрема, голови Деснянської районної в м. Києві державної адміністрації Віктора Миколайовича Жеребнюка. Це дійсно державницький підхід.

Свято відбулося у мальовничому місці, поблизу Храму св. мучеників Адріана та Наталії, що на Лісовому проспекті, 32. Маю сердечно подякувати нашим партнерам - Синодальному відділу у справах сім’ї Української Православної Церкви та о.Роману, настоятелю храму св. вмм. Адріана та Наталії, адже з давніх-давен церква закладала підвалини духовності у людській душі, а закладаються вони з дитинства. І цей процес непідвладний часові.
І, звісно ж, особлива вдячність благодійникам заходу: Виходцеву Геннадію Анатолійовичу, «Соціальний центр «Перспектива», бо саме він допоміг зробити свято яскравим та незабутнім. Щиро дякуємо Тетяні Кучер, Центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями, Координатору проектів ОБСЄ в Україні та Посольству США в Україні за подарунки-цікаві книжки для дітей, Людмилі Ладік за організацію дитячої виставки, Перельчук Зінаїді директору музичної школи за організацію концертної програми та багато іншим волонтерам.

Н.Грищенко, директор Центру у Справах сім’ї та жінок

Щоб побачити більше фотографій, натисніть сюди
Категорія: Новини Центру | Переглядів: 983 | Додав: fam-center | Теги: Щаслива дитина в Деснянській родині
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]