РАЗОМ ДО ЩАСЛИВОГО ЖИТТЯ!
Головна » 2015 » Травень » 23 » Робота з психологічною травмою
20:46
Робота з психологічною травмою

Практичний психолог Центру у справах сім`ї та жінок Деснянського району міста Києва провів дводенний тренінг для психологів району, метою якого було розширити інструментарій фахівців при роботі з психотравмою. 21-22 травня 2015 року психологи Управління освіти Деснянського району міста Києва (представники 5 шкіл району), Деснянського районного в місті Києві Центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді, Деснянського районного в місті Києві Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями мали змогу розширити багаж знань та практичних вмінь в такій актуальній на сьогодні темі як психологічна травма. Тренінг під назвою "Епістомологічна метафора" складався з двох блоків: теоретична та практична частина, де практика займала 12 з 15 годин. Важливим перехідним моментом від теорії до практики була демонстрація, яка, власне, показала ефективність такого методу. 

Робота із підсвідомістю з конкретною результативністю, де клієнт не відчуває дискомфорту і, що головне, не підлягає ретравматизації. Образна метафора як спосіб вирішення проблемних питань - доволі незвичний та достатньо простий метод, проте не популярний серед психотерапевтів, адже клієнт не завжди розуміє, що робить спеціаліст і визнає його як помічника. Для психологів державних установ це навпаки досить доречний та необхідний інструмент, який допоможе бути ефективним кожному психологу.

Робота в парах, малих групах, у загальному колі мала якнайкращий ефект у розумінні та сприйнятті матеріалу. Потужний практичний досвід спікера - психолога Центру у справах сім`ї та жінок - допоміг засвоїти кожному з присутніх логіку та систематичність представленого методу роботи. В результаті заходу, учасники висловили чітку впевненість в простоті та необхідності такого інструменту у своїй роботі. Звичайно, розібратися з тонкощами кожного індивідуального випадку вдасться лише на практиці, проте тепер, маючи дієву методику, спеціалісти зможуть більш результативно працювати за короткий проміжок часу.

 

Категорія: Новини Центру | Переглядів: 748 | Додав: desncenter
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]