РАЗОМ ДО ЩАСЛИВОГО ЖИТТЯ!
Головна » 2012 » Січень » 12 » Прес-день Центру у справах сім’ї та жінок
23:08
Прес-день Центру у справах сім’ї та жінок
Прес-день Центру у справах сім’ї та жінок


25 листопада 2011 року у Центрі у справах сім’ї та жінок пройшов день відкритих дверей для представників ЗМІ. Захід відбувся в рамках проведення Міжнародної акції в Україні «16 днів проти ґендерного насильства», що тривала з 25 листопада до 10 грудня 2011 року.

15 листопада 2011 року виповнилося 10 років з дня прийняття Закону України «Про попередження насильства в сім’ї». Україна була однією з перших держав на пострадянському просторі, яка розробила і прийняла подібний закон. Центр у справах сім'ї та жінок Деснянського району як державна інституція бере безпосередню участь у формуванні суспільної думки та підвищенні рівня усвідомлення суспільством проблеми домашнього насильства через реалізацію програм попередження та викорінення насильства та програм психокорекції жертв та агресорів. Представники ЗМІ (біля 30 телеканалів та друкованих видань) впродовж прес-дня змогли ознайомитися з методою роботи фахівців (психологів, юристів, соціальних працівників), поспілкуватися з клієнтами Центру, жертвами домашнього насильства та кривдниками, котрі проходять корекційну програму в Центрі, бути присутніми на лекціях з сімейної психології та різних психологічно-корекційних тренінгах.

Телеканал «Сіті» (25 листопада 2011 року)

Б'є – значить любить?
«Насильство – проблема, яка існує в усіх країнах незалежно від показників розвитку держави. За оцінками ООН, у той чи інший спосіб насильства зазнає кожна третя жінка у світі. Українські правоохоронці цьогоріч зафіксували 80 тисяч таких звернень. Щоб змінити таку статистику, стартувала акція «16-ть днів проти насильства».
Автор: Юлія Кучук, «СІТІ»
http://city-tv.kiev.ua/news/11/11/25/2040.html

Телеканал ICTV (25 листопада 2011 року)

Українки потерпають від домашнього насильства більше ніж від пограбувань, автокатастроф та гвалтувань разом взятих
«Тирани, насильники, деспоти старанно приховують своє обличчя. Те, що допомагає їм самостверджуватися удома, на публіці – табу. Микола вже не б’є рідних. 15 сеансів психотерапії у центрі реабілітації агресорів дали результат. Агресія – це не лише кулаки. Кожна 6-та жінка у світі страждає від економічного, психологічного та сексуального насилля. І дуже рідко жертва звертається до когось по допомогу.
«Не лише в Україні є ця проблема. Жінки всього світу соромляться показувати свої синці іншим, але закликаю, не мовчіть і не будьте байдужими», – заявляє директор Представництва програми розвитку ООН в Україні, Рікарда Рігер.
Акція «16 днів проти гендерного насильства» розпочалася з виставки карикатур. Митці створили образи найбільш поширених ґендерних стереотипів в Україні. «Б’є – значить любить» траплявся найчастіше.
Насильство має бути покараним. В Україні за фактом родинної агресії передбачено адміністративну відповідальність, штраф та виправні роботи».
Автор: Тетяна Анкудінова, ICTV
http://fakty.ictv.ua/index/read-news/id/1435840#main

Журнал «Фокус» (2 грудня 2011 року)

Дань гневу
«В Украине появились первые центры реабилитации агрессоров, где людей, совершивших насилие в семье, учат общаться с домочадцами без кулаков…»
Автор: Анастасія Гингис
Читати Статтю


Портал Ресурсного центру «Гурт» ( 30 листопада 2011 року)
Центр у справах сім’ї та жінок: попереджуємо та викорінюємо насильство
«Часом можна почути думку, що державні та громадські організації, до компетенції яких входить соціальна робота з незахищеними верствами населення (йдеться про кризові центри – ред.), нічого не роблять. Їм закидають: п’яниці, насильники, злодії як були, так і залишаються не вилікуваними, не покараними, ніхто їх не перевиховує. А про жертв і говорити нічого – ніхто ними не опікується, не допомагає. А чи справді кризові центри такі недієві й не чутливі до людського горя?»
Автор: Тетяна Гончарук
http://gurt.org.ua/news/recent/12712/
Категорія: Новини Центру | Переглядів: 822 | Додав: fam-center
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]