РАЗОМ ДО ЩАСЛИВОГО ЖИТТЯ!
Головна » 2013 » Червень » 27 » Працівники Центру взяли участь в обговоренні гендерних проблем у Верховній Раді
20:13
Працівники Центру взяли участь в обговоренні гендерних проблем у Верховній Раді
18 червня у приміщеннях Комітетів Верховної Ради України відбулося обговорення результатів роботи конференції «Київський діалог», яка цього року була присвячена питанню покращення ситуації в сфері гендерної політики України. Від Деснянського Центру у справах сім’ї та жінок захід відвідала Катерина Голівець – завідуюча Притулку для жертв домашнього насильства.

Парламент України на обговоренні представили перша заступник голови комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції – Ірина Бережна та член комітету Борис Тарасюк. Додамо, що депутати також є головами міжфракційних об’єднань, які опікуються питаннями дотримання прав людини: «Рівноправ’я» та «Рівні можливості». Захід викликав увагу міжнародної спільноти: була присутня депутат Бундестагу від Партії Зелених Віола фон Крамон-Таубадель і представник німецького посольства Анка Фельдгузен.

Головною темою обговорення стала ситуація з місцем жінки в українському суспільстві. Пані фон Крамон-Таубадель у своєму виступі зауважила, що проблеми жінок в різних країнах зазвичай схожі, але існує різниця в активності громадянок у захисті своїх прав. В Німеччині навіть незабезпечення квот на представництво чоловіків та жінок на роботі в державних органах викликає суспільне збурення. В Україні ж до такого ще далеко, але німецький депутат висловилася за посилення ролі жінки в нашій державі законодавчими методами.

Українські депутати, в свою чергу, закликали до продовження діалогу, розпочатого конференцією, на парламентському рівні, та за уточнення рекомендацій за результатами конференції. Наприклад, не підготовлено жодної рекомендації міністерству з питань соціальної політики, яке є профільним у питаннях забезпечення рівних прав і можливостей.

Забезпечення діалогу між владними органами та місцевими організаціями, які мають справу з жертвами насильства і кривдниками є важливим завданням. На місцевому рівні проблему легше діагностувати.

Катерина Голівець у своєму коментарі зазначила, що Центр у справах сім’ї та жінок також внесе пропозиції, які стосуватимуться забезпечення інформування жінок про установи, які допомагають захищати права. Можливо у вигляді соціальної реклами в ЗМІ. Майже половина жінок, які звертаються за допомогою до Деснянського Центру - дізнаються про нього випадково. Крім того, жінки в Україні часто не проінформовані стосовно типів насильства, зводячи його лише до сексуального, і сприймаючи фізичне, психологічне або економічне насильство як норму.
Категорія: Новини Центру | Переглядів: 635 | Додав: desncenter | Теги: гендерна політика
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]