РАЗОМ ДО ЩАСЛИВОГО ЖИТТЯ!
Головна » 2017 » Лютий » 21 » Наша сила в мудрості наших предків! Масляна-2017
09:20
Наша сила в мудрості наших предків! Масляна-2017

Традиції українського народу сягають своїм корінням в далеке минуле. Віками наші предки формували народну мудрість, що вбирає в себе знання цілих поколінь. Завдання кожного із нас – берегти та відроджувати українську самобутність, адже саме це є силою нації за будь-яких обставин.

20 лютого - перший день Масляної. Саме з цього дня в Деснянському районі розпочалася Масляна. В Центрі у справах сім`ї та жінок відбувся захід знайомства американських партнерів закладу з українськими традиціями. В ході заходу було представлено кожен із днів Масляної, гості мали за честь познайомитися із грою на бандурі, а духовний наставник Центру, о.Василій, розповів про духовну складову цього свята.

З 20 по 26 лютого – тиждень Масляної. Тиждень, що передує великому посту, який триває аж до Великодня. Саме в цей тиждень зазвичай влаштовували веселі гуляння, готували смачні вареники та млинці з різними начинками. Кожен день тижня мав своє значення та звичаї. І все це – традиція очищення та підготовки до прощеної неділі, яка є знаковою перед постом. Саме на Масляну прийнято згадувати всі образи та негаразди – пробачити всіх та відпустити з легкою душею. Крім того, Масляна – символ зустрічі зими з весною. Вітаємо вас із початком Масляного тижня, бажаємо всім добра та благополуччя!

Додатково на нашій сторінці у Фейсбук https://www.facebook.com/desncenter/

Категорія: Новини Центру | Переглядів: 755 | Додав: desncenter
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]