РАЗОМ ДО ЩАСЛИВОГО ЖИТТЯ!
Головна » 2015 » Травень » 1 » Круглий стіл з Івано-Франківськими колегами
08:23
Круглий стіл з Івано-Франківськими колегами

 «STOP насильству в сім`ї. Досвід роботи» - круглий стіл під такою назвою було проведено 30 квітня 2015 року в Івано-Франківській обласній державній адміністрації за ініціативи Центру у справах сім`ї та жінок Деснянського району міста Києва (надалі - Центр). Метою заходу був обмін досвідом роботи в сфері протидії насильству в сім`ї та пошук дієвих механізмів боротьби з цією проблемою. До участі у круглому столі приєдналися представники всіх районів Івано-Франківської області, які є відповідальними за даний напрям роботи.

Директор Центру у справах сім`ї та жінок Деснянського району міста Києва, Бачек Т.Л., презентувала діяльність установи загалом та реалізацію корекційної роботи з агресорами на базі Центру зокрема. У присутніх виникли змістовні питання щодо роботи закладу, адже подібних установ в Івано-Франківській області, на жаль, немає. На основі цього і була побудована доповідь заступника директора Департаменту соціальної політики Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Лесі Мар`янівни, яка зазначила про вагомі труднощі у роботі з попередження насильства: «Івано-Франківська область належить до тих небагатьох областей України, які не мають ресурсу для впровадження та реалізації корекційної програми по роботі з агресорами. А це як замкнене коло. Родина потерпає від насилля, органи внутрішніх справ складають акти, приписи про громадські роботи, проте надалі ніяких дієвих повноважень ні в кого із нас немає».

Соціальний працівник Центру, Кочіна Н.А., розповіла про 5-річний досвід роботи як куратора реалізації корекційної програми. Яка структура та форма роботи, зміст самої корекційної програми, які спеціалісти проводять прийом агресорів, з якими труднощами довелося зіштовхнутися. Юрист Центру у справах сім`ї та жінок, Бойко І.В., доповіла про внесені нами зміни та пропозиції на запит Міністерства соціальної політики України щодо нового закону про попередження домашнього насильства. Колеги з Івано-Франківщини зосередили увагу на практичному втіленні корекційної роботи на базі нашого району, на міжвідомчій взаємодії, методологічному забезпеченні.

Діалог виявився достатньо конструктивним. По завершенню круглого столу уповноважені особи Івано-Франківській області з щирістю подякували, адже для них головним проблемним моментом був сам механізм запуску в життя корекційної програми та змістовні складові її проведення. Сподіваємося, у найближчому майбутньому і у цьому мальовничому куточку України у кожної людини, яка зустрілася у своєму житті з проявом насильства, буде шанс змінити своє життя на краще.

 

Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Категорія: Новини Центру | Переглядів: 605 | Додав: desncenter
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]