РАЗОМ ДО ЩАСЛИВОГО ЖИТТЯ!
Головна » 2012 » Грудень » 3 » Круглий стіл: 16 Днів проти насильства 2012
12:07
Круглий стіл: 16 Днів проти насильства 2012
25 листопада стартувала Міжнародна кампанія «16 Днів проти насильства», яка триватиме до 10 грудня 2012 року. В рамках кампанії Центр у справах сім’ї та жінок у партнерстві з Відділом у справах сім’ї, молоді та спорту Деснянської РДА провели круглий стіл «Консолідація зусиль державних та громадських інституцій району у протидії насильству в сім’ї: досвід, системний підхід, захист».

 



Круглий стіл було відкрито привітальним словом заступника голови Деснянської районної в місті Києві  державної адміністрації – Вадимом Онуфрійчуком.
 


Наталія Грищенко, директорка Центру у справах сім’ї та жінок, окреслила актуальні тенденції щодо проявів насильства у сучасному суспільстві та ініціювала обговорення зазначеної теми всіма присутніми: «Про проблеми насильства потрібно не лише говорити, але й протидіяти цьому ганебному явищу, використовуючі різні методи та підходи. Превентивні заходи є необхідною умовою для покращення ситуації, що пов’язана з насильством у нашому суспільстві» - зазначила пані Наталія.

 

 

 

 

 

Наразі є актуальним питання виявлення кризових сімей, інформаційно-просвітницька робота. Оскільки зізнатися в тому, що в сім’ї коється насильство, за стереотипними уявленнями українців соромно та непристойно. Проте замовчування проблеми лише призводить до її загострення. Ці та інші проблеми обговорювали учасники круглого столу, на якому панувала тепла та дружня атмосфера.
 


В ході роботи круглого столу було обговорено проблемні питання щодо протидії та профілактики явищ насильства, зокрема в сім’ї та суспільстві в цілому. Напрацьовано пропозиції щодо внесення змін в українське законодавство, необхідності навчально- профілактичної роботи з групами ризику, ініціювання додаткових корекційних програм тощо.

В роботі круглого столу взяли участь представники Деснянської районної держадміністрації, управління охорони здоров’я, служби у справах дітей Деснянської РДА, відділу кримінальної міліції у справах дітей, духовенство, освітяни, соціальні працівники, працівники культури.
 


Кампанія «16 Днів проти гендерного насильства» ініційована у 1991 році Центром жіночого Глобального Лідерства. Дати початку та завершення кампанії вибрані невипадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.


Корисна інформація: Як попередити насильсвто в сім'ї

 

Категорія: Новини Центру | Переглядів: 1042 | Додав: desncenter | Теги: 16 днів проти насильства
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]