РАЗОМ ДО ЩАСЛИВОГО ЖИТТЯ!
Головна » 2015 » Листопад » 30 » Фасилітація потреб як метод ефективних взаємовідносин
14:56
Фасилітація потреб як метод ефективних взаємовідносин

Збереження цілісності особистості в конфліктних ситуаціях – саме це питання стало сьогодні головним для представників закладів соціальної сфери Деснянського району міста Києва на семінарі-тренінгу «Метод фасилітації потреб і його використання у конфліктології, медіації та психологічному консультуванні»., ініційованому та проведеному 30 листопада 2015 року Центром у справах сім’ї та жінок Деснянського району міста Києва за підтримки Управління у справах сім`ї, молоді та спорту Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації, громадських організацій «Рівновага життя» та «Психологічна кризова служба».

 

Мова потреб, наскільки популярною є ця мова? Цьому не вчать у школі, цього не викладають в інститутах, про це забувають у сім`ях! Сьогодні завданням тренерів було показати ефективність та можливість мирного вирішення конфлікту шляхом розуміння потреб іншої сторони. В абсолютній більшості випадків потреби перетинаються, а шляхи їх задоволення є прийнятними для обох, проте викласти зрозумілою мовою потреби свої, а особливо свого «опонента», важко. Ще складніше виявити змістовність таких потреб. Що є підтвердженням, що та чи інша потреба задоволена? Практичні вправи з картками потреб значно спростили розуміння такого методу роботи. Адже насправді конструктивні та неконструктивні стратегії потреб багато в чому залежать від вміння визначати своє місце, свої нагальні та другорядні потреби.

Протягом семінару-тренінгу цей метод розглядався в контексті роботи з конфліктами та в ситуації насильства в сім`ї. Крім того, було розглянуто окремий блок «Вихід з кола насильства», локус контролю, трикутник насильства.

Впровадження у роботу нових методів роботи допомагає нам бачити ситуацію з різних боків. Це дозволяє шукати конструктивні рішення, бути дієвими в конкретній ситуації, бути ефективними кожного дня своєї роботи.

Категорія: Новини Центру | Переглядів: 529 | Додав: desncenter
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]