РАЗОМ ДО ЩАСЛИВОГО ЖИТТЯ!
Головна » 2015 » Листопад » 16 » Досвід роботи Деснянського району міста Києва представлено в Берліні
11:53
Досвід роботи Деснянського району міста Києва представлено в Берліні

 

З 09 по 15 листопада 2015 року директор Центру у справах сім`ї та жінок Деснянського району міста Києва Т. Бачек приймала участь в ознайомчій поїздці по обміну досвідом «Плюралізм, діалог та партнерство: досвід громадянського суспільства Федеративної Республіки Німеччина» (м. Берлін). Учасниками були 10 представників із різних куточків України різних сфер соціальної та наукової роботи.

Програма робочої поїздки включала в себе відвідування як громадських, так і урядових організацій, які впливають на формування соціальної політики. В процесі роботи було детально представлено діяльність німецького парламенту у сфері захисту прав людини, зокрема робота у сфері ґендерної дискримінації, захист прав біженців, вирішення конфліктів (на рівні держави та родини). З ознайомчим візитом учасники побували в Посольстві України в Німеччині, де поділилися власним досвідом роботи та отримали зворотній зв`язок від дипломатичного корпусу.

Спілкування з німецьким депутатом, журналістами, представниками активної громадськості – все це дозволило побачити м. Берлін з різних боків, аналізувати ситуацію більш об`єктивно та виокремлювати особливості, які мали б перспективу продовження в Україні.

На сьогоднішній день питання України стали достатньо популярними в Німеччині. Частина організацій намагається працювати безпосередньо в українській спільноті, частина готова допомагати дистанційно, частина – не готова працювати з Україною. Проте на кожній зустрічі німецькі колеги були приємно здивовані тими зрушеннями, які були представлені українською стороною в певних сферах соціальної роботи. Звичайно, працювати є над чим, і головне – не повторювати чужих помилок.

Категорія: Новини Центру | Переглядів: 514 | Додав: desncenter
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]