РАЗОМ ДО ЩАСЛИВОГО ЖИТТЯ!
Головна » 2013 » Квітень » 29 » Досвід Центру у справах Сімї та Жінок вартий поширення
15:31
Досвід Центру у справах Сімї та Жінок вартий поширення
24 квітня в Києві відбулася міжнародна конференція «Надання допомоги постраждалим від насильства: надбання, проблеми, перспективи». В заході взяла участь директор Центру в справах Сім’ї та Жінок Деснянського району Наталія Грищенко.





Конференція, організована міжнародним жіночим правозахисним центром «Ла Страда-Україна», зібрала благодійників, представників державної влади та фахівців із соціальної допомоги з усієї України. Кожен мав змогу поділитися власним досвідом з колегами, а також обговорити найгостріші проблеми в питаннях допомоги жертвам та профілактики домашнього насильства.

Важливим прикладом невирішених проблем учасники конференції назвали малу кількість спеціалізованих закладів, які надають допомогу постраждалим. Зокрема, в Україні лише 51 спеціалізований заклад з допомоги жертвам домашнього насильства, 5 областей таких закладів взагалі не мають, і лише 5 закладів із зазначеної кількості надають постраждалим психологічну та інші типи допомоги.

Одним із зразкових прикладів роботи в цьому напрямку є Деснянський Центр у справах Сім’ї та Жінок, де вже вісім років функціонує Притулок для жертв насильства в сім’ї та розроблені дієві програми з реабілітації таких людей. Директорові Центру Наталії Грищенко надали слово для виступу під час однієї з секцій - вона розповіла про досвід та головні напрямки роботи Центру. Пані Грищенко відзначила, що окрім необхідної та корисної роботи зі створення спеціальних програм боротьби з насильством та пропаганди ненасильницьких способів вирішення проблем, варто пам’ятати, що кожен соціальний працівник має справу з людиною, а отже концентруватися саме на цьому. Головною ідейною тезою успішної роботи Центру є та, що проблеми мають вирішуватись не кількістю, а якістю. Акцент зробили на персональній допомозі та розумінні специфіки кожного конкретного звернення громадян. Такий підхід має велике значення ще й тому, що насильство може видозмінюватись: наприклад останніми роками збільшилась кількість прикладів економічного насильства над людьми похилого віку. Персоналізований підхід, запроваджений у Деснянському Центрі, дозволяє швидше реагувати та знаходити протидію різним типам психологічного чи фізичного знущання над людьми.




























Категорія: Новини Центру | Переглядів: 705 | Додав: desncenter
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]