РАЗОМ ДО ЩАСЛИВОГО ЖИТТЯ!
Головна » 2013 » Жовтень » 14 » Центр починає роботу по профілактиці торгівлі людьми серед дітей
13:00
Центр починає роботу по профілактиці торгівлі людьми серед дітей
Працівниками Деснянського Центру у справах сім’ї та жінок у жовтні розпочато курс семінарів з учнями місцевих шкіл, покликаний підвищити рівень захищеності дітей від глобальної індустрії работоргівлі .

Першими учасниками семінарів, організованих Центром, стали учні десятих та одинадцятих класів. Молоді люди, які щойно закінчили школу часто є потенційними жертвами «трафікінгу», адже бандити частіше полюють саме на молодих і недосвідчених осіб. Тому для запуску освітнього проекту, фахівці соціальної установи обрали саме цю вікову групу.

Психологи Центру вирішили зосередити увагу на популярних способах обману потенційних жертв работоргівлі. Значна частина молоді намагається влаштуватися на роботу або просто відвідати іноземні держави. Під час тренінгів учням розповіли як розпізнати потенційно небезпечні об’яви про працевлаштування за кордоном, виявити підставну особу, яка починає спілкування в інтернеті. Найчастіше остаточним пунктом призначення жертв работоргівлі стають розвинуті країни Європи. Там їх використовують для сексуальної та трудової експлуатації або торгівлі внутрішніми органами. Тому дуже важливою є обізнаність молоді щодо правил видачі віз європейськими країнами, а також трудового законодавства та ситуації на ринку праці в країні, до якої збирається особа. В іноземних знайомих варто вимагати доказів та гарантій мети поїздки, якщо вони запрошують до себе в гості.

Зазначимо, що освітні заходи проводяться не в формі «сухих» лекцій. Це семінари з залученням аудиторії до активних дій. Така форма забезпечує зворотній відгук, краще засвоєння матеріалу, а найголовніше, стимулює у молодих людей критичне мислення, яке є основною запорукою безпеки в разі зіткнення з «трафікерами».

Фахівці Центру вже провели п’ять тренінгів у двох школах Деснянського району: 189-й та 190-й. Але програма триватиме та розширюватиметься надалі.

Категорія: Новини Центру | Переглядів: 691 | Додав: desncenter | Теги: торгівля людьми
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]