РАЗОМ ДО ЩАСЛИВОГО ЖИТТЯ!
Головна » Архів новин
У Центрі у справах сім'ї та жінок пройшла серія з 12 дводенних тренінгів для спеціалістів, які працюють з особами, які вчинили насильство в сім’ї. Організатори - Координатор проектів ОБСЄ в Україні та Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту. Викладачами виступили співробітники нашого Центру - директорка Наталія Грищенко та психолог Геннадій Мустафаєв.

У тренінгах взяли участь психологи та соціальні працівники з усіх регіонів України, які реалізуватимуть нещодавно розроблену програму корекційної роботи з особами, які вчинили насильство в сім’ї. Захід відбувався в рамках проекту «Викоренення насильства в сім’ї в Україні шляхом підвищення обізнаності щодо проблеми і проведення корекційної роботи з особами, які вчинили насильство в сім’ї».

Категория: Новини Центру | Просмотров: 966 | Дата: 10.05.2010 | Коментарі (0)

Центр у справах сім'ї та жінок розпочинає нову програму "Допомога рідним залежних людей".

Метою даної програми є проведення інформаційної та психокорекційної роботи з рідними залежних людей, зокрема, з батьками, дружинами/чоловіками, дітьми.

Заняття будуть проходити в групах раз на тиждень. Ви зможете познайомитись з людьми, яких теж торкнулось це горе, і зможете допомогти собі та своїм близьким. Заняття є безкоштовними.

Чим програма може бути корисною для Вас:
- це можливість отримати підтримку спеціалістів та людей, що мають таку ж проблему;
- це можливість здобути нові знання щодо допомоги залежній людині;
- це можливість правильно будувати стосунки в родині, де є залежний, щоб всі члени сім'ї могли жити повноцінним життям.

Програмою опікуються висококваліфіковані спеціалісти: соціальний працівник та психолог.

Контакти для запису в групу:
(044) 518-73-72

Категория: Новини Центру | Просмотров: 853 | Дата: 19.03.2010 | Коментарі (0)

11 березня директорка Центру у справах сім'ї та жінок Наталія Грищенко взяла участь в роботі навчального семінару на тему: "Соціальна робота з особами, які вчиняють насильство в сім'ї". Організатори семінару - Міжнародний правозахисний центр "Ла Страда Україна" та Київський міський центр "Родинний дім".
Категория: Новини Центру | Просмотров: 776 | Дата: 19.03.2010 | Коментарі (0)

17-18 лютого в Києві відбувся Всеукраїнський гендерний освітній форум "Через освіту до рівності". Захід було проведено з ініціативи "Програми рівних можливостей та прав жінок в Україні". Участь у форумі взяли вчителі, студенти, молоді вчені, експерти з ґендерних питань, працівники Міністерства освіти і науки України, регіональних управлінь освіти. Центр у справах сім'ї та жінок представляла директорка Наталія Грищенко.

Учасники форуму наголосили, що в Україні система освіти досі сприяє утвердженню ґендерних стереотипів у дітей та молоді. Тому необхідно включати питання рівності чоловіків та жінок до освітніх програм як загальноосвітніх шкіл, так і вищих навчальних закладів. Також в рамках Форуму відбулась конференція молодих вчених, під час якої близько 60 молодих науковців презентували свої напрацювання з ґендерної проблематики.

Категория: Новини Центру | Просмотров: 885 | Дата: 19.03.2010 | Коментарі (0)

4 лютого директорка Центру у справах сім'ї та жінок Наталія Грищенко взяла участь в засіданні круглого столу "Сім'я - релігійний, соціальний та правовий аспект", який проводився Синодальним відділом Української Православної Церкви у справах сім'ї.

Під час заходу обговорювались проблеми сучасної української сім'ї в умовах духовної кризи секуляризованого суспільства. Метою круглого столу було привернення уваги до необхідності збереження духовних та соціальних цінностей сім'ї та виявити шляхи вирішення проблеми.

В обговоренні взяли участь богослови, наукові співробітники Державного інституту розвитку сім'ї та молоді, Інституту держави і права ім. В.М. Корецького НАН України, Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України, правознавці та економісти Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка, експерти неурядових громадських організацій, практичні сімейні психологи, соціальні працівники, сім'ї різного соціального статусу та віросповідання, представники дитячих буди ... Читати далі »

Категория: Новини Центру | Просмотров: 850 | Дата: 12.02.2010 | Коментарі (0)

12 листопада директорка Центру у справах сім'ї та жінок Наталія Грищенко взяла участь в Національній конференції "Робота з особами, які вчинили насильство в сім'ї: найкращі практики та досвід". Конференція проводилась Міністерством України у справах сім'ї, молоді та спорту спільно з Координатором проектів ОБСЄ в Україні.

Метою заходу було обговорення національної політики у сфері протидії насильству в сім'ї, зокрема, надання послуг особам, які вчинили насильство, а також покращення співпраці у процесі перенаправлення таких осіб для отримання кваліфікованої підтримки у державних установах, громадських організаціях та інших спеціалізованих закладах.

Під час конференції було розглянуто національні ті міжнародні приклади проведення корекційної роботи з насильниками.

Наталія Грищенко розповіла про досвід роботи нашого Центру з такими особами.

Категория: Новини Центру | Просмотров: 823 | Дата: 12.02.2010 | Коментарі (0)

10 грудня пройшов круглий стіл, організаваний Програмою рівних можливостей та прав жінок в Україні (ПРООН), на тему: "Презентація результатів експертної оцінки національної системи із запобігання домашнього насильства".

Під час засідання були презентовані проекти рекомендацій, розроблені групою міжнародних та національних експертів. В обговоренні взяли участь представники Міністерств, відомств, практикуючі юристи, також представники прокуратури, неурядових організацій, що працюють у сфері запобігання домашньому насильству.

В засіданні круглого столу прийняла участь директорка Центру у справах сім'ї та жінок Наталія Грищенко.

Категория: Новини Центру | Просмотров: 888 | Дата: 11.02.2010 | Коментарі (0)

8 грудня відбувся круглий стіл на тему: "Стоп насильству! - відпрацьовуємо алгоритм взаємодії". Організатор - Головне управління у справах сім'ї та молоді КМДА, Київський міський центр сім'ї "Родинний дім".

Захід відбувався в рамках Національної кампанії "Стоп насильству!". Під час круглого стола йшлося про нові методи взаємодії управлінь, соціальних служб та центрів та відповідних органів внутрішніх справ в подоланні домашнього насильства.

В обговоренні прийняла участь директорка Центру у справах сім'ї та жінок Наталія Грищенко, яка розповіла про програми роботи з агресорами.

Категория: Новини Центру | Просмотров: 1003 | Дата: 11.02.2010 | Коментарі (0)

2 грудня в Центрі у справах сім’ї та жінок пройшов круглий стіл на тему: «Консолідація зусиль та налагодження взаємодії правоохоронних органів з соціальними інституціями щодо впровадження механізмів роботи у протидії насильству в сім’ї».

В обговоренні теми взяли участь працівники Центру та представники РУ ГУ МВС України у м. Києві. Під час круглого столу була презентована корекційна програма для осіб, які вчинили насильство. Також обговорювалась реалізація та впровадження нових підходів щодо протидії насильству у діяльності МВС України. Учасники круглого столу обговорили й сфери взаємодії Центру та правоохоронних органів.

Категория: Новини Центру | Просмотров: 980 | Дата: 04.12.2009 | Коментарі (0)

5-6 листопада у м. Відень (Австрія) пройшла додаткова загальна застріч ОБСЄ (Організація з безпеки та співробітництва в Європі). Темою заходу стало обговорення виконання країнами-учасницями зобов’язань у сфері людського виміру, а саме гендерної рівності зі спеціальним фокусом на боротьбу проти насильства щодо жінок.

До участі було запрошено посадовців високого рангу 56 країн-учасниць ОБСЄ, партнерів, представників міжнародних організацій. В зустрічі прийняла участь і директор Центру у справах сім’ї та жінок Наталія Грищенко. Зустріч стала форумом для обміну думками стосовно того, що вже виконано, а також того, що має бути зроблено в подальшому, враховуючи національні та міжнародні зусилля, які спрямовані на попередження насильства в сім’ї.

Категория: Новини Центру | Просмотров: 829 | Дата: 01.12.2009 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 12 13 14 15 16 »