РАЗОМ ДО ЩАСЛИВОГО ЖИТТЯ!
Головна » 2011 » Червень » 10 » 4 червня- Міжнародний день безневинних дітей - жертв агресії.
10:28
4 червня- Міжнародний день безневинних дітей - жертв агресії.

Акція «Година пам’яті».

Тіні від воскових свічок витанцьовують на різнокольорових іграшках.
Розтоплений віск гарячими сльозами стікає донизу. Тиша і чистий смуток огортають кімнату і наші серця. Бо має бути час для роздумів про життя і про вічність. Про мир і про війну.Про любов і про байдужість.
4 червня - один з таких днів, Міжнародний день безневинних дітей - жертв агресії.

Директор Центру у справах сімї та жінок Деснянського району столиці Наталя Грищенко за дорученням голови Деснянської районної в м. Києві державної адміністрації Віктора Миколайовича Жеребнюка запросила усіх небайдужих людей взяти участь у акції під назвою «Година пам’яті». Це своєрідний заклик до всього світового співтовариства про недопущення агресії у будь-яких її проявах і особливо - щодо дітей.

Соціальний захід «Година пам’яті» відбувся у приміщенні Притулку для жертв насильства. Варто підкреслити, що Притулок, створений як органічна і взаємодоповнююча складова частина Центру у справах сімї та жінок, виявився напрочуд вдалим місцем проведення заходу. Бо кому, як не жінкам, що опинилися в ролі жертв насильства, знати про всі душевні болі і переживання, пов’язані з цим страшним суспільним явищем. «Ми розуміємо,- наголосила Н.Грищенко,- що викорінення насильства, агресії - справа не одного покоління. Тому ми невпинно працюємо і будемо діяти в цьому напрямку і далі, залучаючи до цієї важливої справи нових членів суспільства, волонтерів, представників влади».
Добра традиція - співпраця Центру з представниками Української Православної Церкви в особі о.Димитрія (Григорака) – також дає позитивні результати. Під час акції «Година пам’яті» також пролунало слово Боже.

Варто пригадати, що 19 серпня 1982 на своїй надзвичайній спеціальній сесії з питання про Палестину Генеральна Асамблея, «будучи приголомшеною величезною кількістю безневинних палестинських і ліванських дітей - жертв актів агресії Ізраїлю», постановила відзначати 4 червня кожного року як Міжнародний день безневинних дітей - жертв агресії.
Порушуючи тему дітей і їх майбутнього, неможливо сьогодні не згадати про те, що є діти, у яких немає сьогодення - це діти, що перебувають в зоні воєнних конфліктів. Навряд чи ведеться статистика, яка враховує, скільки дітей гине під час локальних конфліктів по всьому світу.
Але для того, щоб громадськість не забувала про те, що під час війни гинуть не тільки солдати, ООН заснувала Міжнародний день дітей - безневинних жертв агресії.
Діти гинуть не тільки в зоні військових дій. Світ сколихнула хвиля небачених по аморальності терористичних атак, яка також забрала багато життів невинних дітей, визначила новий вимір загрози, яка походить від міжнародного тероризму для всього людства.

На щастя, в Україні військові дії не ведуться з моменту завершення Другої світової війни.Та на жаль, народжуваність дітей, починаючи з 1990 року, невпинно скорочується.Одним з ключових факторів сталого розвитку країни є зменшення смертності немовлят до одного року. Наприклад, у Швеції на тисячу новонароджених припадає троє, в Україні – аж 13.

Для повноцінного відродження нації в сім’ї має бути щонайменше двоє-троє дітей. В Україні останнім часом зросла народжуваність та зменшилась смертність дітей. Приміром, у 2010 році відбулось 491591 пологів та народилось 497689 (2009 р. - 512526 немовлят).

Стабілізовано показник малюкової смертності, який у 2010 році становить 9,1 на 1 000 народжених живими проти 9,4 за аналогічний період у 2009 році. Померло 4564 дитини віком до 1 року (за 12 місяців 2009 -4802), що на 238 дітей менше ніж за аналогічний період минулого року.

Як свідчать останні статистичні дані, в Україні проживає 8 мільйонів 81 тисяча 126 дітей віком від 0 до 18 років, з них 508 тисяч 544 дитини віком до 1 року, 1 мільйон 597 тисяч 566 підлітків.
Про це також говорили учасники акції «Година пам’яті». Адже ми прагнемо, щоб на українській землі діти виростали щасливими, здоровими, впевненими у своєму майбутньому.

Тамара Федорова




Щоб побачити більше фотографій, натисніть сюди
Категорія: Новини Центру | Переглядів: 1245 | Додав: fam-center | Теги: Акція «Година пам’яті»
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]