РАЗОМ ДО ЩАСЛИВОГО ЖИТТЯ!
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум Центр у Справах Сім'ї та Жінок - Насильство в сім'ї » Форум » Психологія взаємовідносин » Психологія агресора
Психологія агресора
desncenterДата: П`ятниця, 14.12.2012, 17:55 | Повідомлення # 1
зашедший на минутку
Група: Администраторы
Повідомлень: 15
Статус: Offline
Чому агресор є агресором?
 
desncenterДата: Вівторок, 10.06.2014, 11:44 | Повідомлення # 2
зашедший на минутку
Група: Администраторы
Повідомлень: 15
Статус: Offline
Сразу нужно уточнить, что склонность к решению межличностных проблем с помощью применения физической силы не является исключительной прерогативой мужчин. Опросы и наблюдения показывают, что примерно одинаковое количество представителей обоих полов (около 20%) считают побои приемлемым средством убеждения по отношению к своим близким. Тем не менее в подавляющем большинстве случаев супружеского насилия реализуется схема «бьющий муж и битая жена». 
Распространенность и привычность домашнего насилия поражает и удручает. По данным «Международной амнистии», 70% женщин в Украине испытывают на себе разнообразные формы насилия и издевательств со стороны мужей и партнеров, а 18% женщин подвергаются регулярным побоям. 

Почему они бьют? 

Очевидно, что с помощью насилия и побоев муж устанавливает свою власть над женой. Главный секрет домашнего насилия, однако, заключается в том, что его корни связаны не с силой, а с бессилием мужчины. Есть два существенных момента, отличающих психологию и образ мыслей бьющего мужа от психологии и образа мыслей нормального мужчины. Во-первых, в его жизни произошел поворотный момент, когда он сделал выбор: бить — можно. Во-вторых, он сам является жертвой патриархальных установок относительно гендерных ролей. 

Читать полную версию: Битые жены, бьющие мужья. Психология супружеского насилия
 
desncenterДата: Вівторок, 10.06.2014, 11:46 | Повідомлення # 3
зашедший на минутку
Група: Администраторы
Повідомлень: 15
Статус: Offline
Чоловік, який чинить насильство, не обов’язково хворий. Він просто вважає своїм правом карати дружину. В суспільстві є достатньо заохочень до такої поведінки. Часто чоловік відчуває провину, дивлячись на пошкодження, які він завдав своїй дружині, але це не стримує повторні прояви його агресії. В проміжках між нападами люті він може бути дуже люблячим та турботливим. 

Чоловіки, які чинять насильство, часто звинувачують у своїх діях когось іншого. Їхні вчинки переповнені почуттями. Часто перед актом насилля чоловіки вживають алкоголь. Але він не є причиною жорстокого вчинку, він лтше полегшує його скоєння. Бутує думка про те, що жорстокість є нормальною поведінкою чоловіків у подоланні їхньої злості. Часто вони не розуміють рівності між статями або їм не подобається зовнішність дружини. Вони дуже ревниво ставляться до своєї сім’ї. 

Загалом, чоловік, схильний до насилля: 

- має низьку самооцінку, 
- принижує, тисне емоційно та словесно, 
- звинувачує Вас та інших, всіх, окрім себе, 
- не відповідає за свої дії, 
- може біти дуже імпульсивним, 
- важко розуміє інших, сконцентрований лише на собі, 
- може здаватися жорстоким та агресивним, або пасивним, 
- схильний до надмірної опіки, що часто переходить в контроль, 
- має загострене відчуття власності, ревнує Вас навіть до сім’ї чи друзів, 
- може нав’язливо Вас переслідувати, вважаючи, що має бути залученим до всього, що Ви робити, 
- часто не дозволяє Вам йти кудись без нього, 
- не розповідає про свої почуття (окрім злості). 

Чоловік, який поводиться жорстоко, може змінитись, але тільки тоді, коли він шукає професійної допомоги. Успіх залежить від бажання чоловіка справді змінитись.
 
desncenterДата: Вівторок, 10.06.2014, 11:48 | Повідомлення # 4
зашедший на минутку
Група: Администраторы
Повідомлень: 15
Статус: Offline
Життєва історія: а ви його прилякайте...

Життєва історія. Все почалось за старим сценарієм. Сімейні розборки. Чоловік нападає на дружину з кулаками. Дружина викликає наряд міліції. А далі найцікавіше.

За законодавством правопорушник (чоловік) підлягає стягненню штрафу у розмірі трьох неоподаткованих мінімумів ( один мінімум 17 грн, три мінімуми-51грн).
Дружина, почувши таке, відмовляється підписувати петицію проти свого чоловіка, щоби не платити кошти із сімейного бюджету, і каже пану міліціонеру: "А Вы его просто припугните", ну і міліціонер повертаючись до дебошира каже "ГАВ",а до жінки ставить риторичне запитання "Все? Налякав? Він більше не буде?"....

А що це означає на мові об'єктивній? Це означає що і чоловіка і дружину влаштовує такий стан речей в їхній псевдородині, і ніхто змінювати нічого не хоче. Бо так зручніше. І кожен в такій ситуації знаходить свої виправдання. Хто страждає найбільше? Найчастіше діти..

Сумно.
 
Форум Центр у Справах Сім'ї та Жінок - Насильство в сім'ї » Форум » Психологія взаємовідносин » Психологія агресора
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: